Pregătiri pentru un nou marş motorizat spre Bucureşti pentru Autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Şoferii vor să ajungă la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportatorii au protestat în mai multe rânduri cerând construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş
Transportatorii au protestat în mai multe rânduri cerând construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş

Asociaţiile „Împreună pentru A8“ şi „Moldova vrea autostradă“ au anunţat un nou marş spre Capitală pentru sâmbătă, 19 mai. În pregătirea evenimentului, miercuri, 9 mai, reprezentanţii celor două foruri vor face o companie de promovare în zona Gării din Iaşi.

 În această lună va avea loc o nouă mobilizare civică pentru a atrage atenţia asupra necesităţii construirii Autostrăzii A8. Astfel, locuitori din toate judeţele din estul ţării sunt chemaţi să se alăture protestului motorizat.

„Grupul de iniţiativă «Împreună pentru A 8» organizează în ziua de sâmbătă, 19 mai 2018 un marş motorizat spre Bucureşti. Punctul de întâlnire va fi la intersceţia drumurilor E 85 şi E 581, în dreptul localităţii Tişiţa, la orele 12.00. Coloana de maşini îşi va continua marşul spre Bucureşti, spre Guvern începând cu orele 13.00“, au anunţat reprezentanţii grupului de iniţiativă.

Potrivit acestora, scopul marşului este „de a obliga factorii responsabili de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România să-şi asume măsuri concrete, transparente şi reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzilor din Moldova, a autostrăzii A 8, Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş precum şi a autostrăzii A 7, Suceava – Bacău –Bucureşti“. Pot participa la marş posesori de motociclete, autoturisme, dube, camioane, TIR-uri, autobuze/autocare, microbuze, etc.

Totodată, miercuri, 9 mai, membrii Asociaţiei Împreună pentru A8 şi Moldova vrea autostradă vor face o campanie de promovare pentru marşul motorizat din 19 mai. Astfel, de la ora 18.00, mai mulţi membri ai celor două asociaţii vor fi prezenţi în zona Gării, pe străzile din intersecţie, cu bannere. „De Ziua Europei ne «lăudăm» cu cea mai săracă regiune din spaţiul comunitar. Astăzi cerem dezvoltarea regiunii prin această autostradă“, au transmis organizatorii.
      

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite