Poli Iaşi, faultată de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii n-au dat câştig de cauză clubului de fotbal
Judecătorii n-au dat câştig de cauză clubului de fotbal

Clubul, prin administrator judiciar, a dat în judecată alte patru firme ale unor foşti acţionari, care ar fi trebuit să sponsorizeze echipa.

SC Fotbal Club Politehnica Iaşi, reprezentat de administratorul judiciar, a pierdut ieri procesul cu SC Centrul de Afaceri Internaţional al lui Viorel Roman. Tribunalul Iaşi a respins acţiunea prin care clubul sportiv solicita 589.982 de lei de la societatea reprezentată de omul de afaceri. Magistraţii au luat această decizie după ce administratorul judiciar, desemnat de Tribunalul Sindic în dosarul de insolvenţă, nu ar fi depus actele solicitate. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Administratorul judiciar numit de instanţă în dosarul de insolvenţă al clubului de fotbal din Iaşi a încearcat să recupereze 5,2 milioane de lei de la cinci firme ieşene care s-au angajat să finanţeze gruparea.

Datorie de 5,2 milioane de lei

Astfel, în luna martie, clubul sportiv, reprezenatat prin administrator, a dat în judecată la Tribunalul Iaşi firmele SC Omega Iaşi Comunication, a lui Maricel Popa, Iulius Management Center, reprezentată de Dorin Ţurcanu, Complexul Hotelier Unirea, condus de Lucian Grecu, Centrul de Afaceri Internaţional SA, reprezentat de Viorel Roman, şi pe Bogdan Cihodaru. Politehnica Iaşi le-a cerut foştilor acţionari să achite în total 5,2 milioane de lei drept contribuţii restante pentru sezonul competiţional 2008-2009 şi cel din 2009-2010.

De la firma lui Viorel Roman, care ar fi deţinut 28.572 de acţiuni, clubul ar fi avut de recuperat 589.982 de lei. „Acţionarii societăţii SC Fotbal Club Politehnica Iaşi sunt obligaţi la participarea şi susţinerea, cu contribuţia financiară  în acest sens, a bugetului anual  necesar şi indispensabil pentru o bună funcţionare a societăţii. Am procedat la notificarea acestora, invitându-i în scopul soluţionării amiabile a acestei situaţii, situaţie rămasă însă fără soluţionare“, au precizat reprezentanţii clubului în plângerile adresate instanţei.

Dacă procesul cu Roman a fost pierdut, celelate patru au termene la sfârşitul lui septembrie şi la începutul lui octombrie la Tribunal. Viorel Roman şi reprezentanţii administratorului judiciar nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite