Peste 1.000 de tineri cer demisia lui Tudorel Toader de la conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Rectorul Universităţii ieşene „Alexandru Ioan Cuza“,Tudorel Toader, este contestat de peste 1.000 de absolvenţi şi studenţi. Aceştia vor depune la Registratura instituţiei scrisoarea prin care cer demisia lui Toader, pe care-l acuză de „prejudiciu de imagine adus unui simbol al învăţământului românesc”.

Peste 1.000 de absolvenţi şi studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (UAIC) au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Tudorel Toader din funcţia de rector al UAIC. Autorii textului formulat în respectiva scrisoare sunt membrii grupului civic Reset, care au depus, la începutul lunii februarie, o sesizare la Comisia de Etică a UAIC, prin care solicită declanşarea procedurii disciplinare împotriva lui Tudorel Toader pentru folosirea imaginii şi a spaţiilor instituţiei, din calitatea de ministru, în vreme ce era rector autosuspendat.

   

„Absolvenţii UAIC au demarat o campanie de strângere de semnături, invitând şi studenţii să li se alăture. Prin intermediul acestui demers am decis să luăm atitudine în legătură cu realizările măreţe ale fostului ministru al Justiţiei care nu este cu nimic diferit de rectorul (aspirant la cel de-al doilea mandat), Tudorel Toader. Activitatea sa, cel puţin controversată, din timpul mandatului de ministru al Justiţiei a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituţii de învăţământ. Nu doar că a revenit fără să simtă ruşine pentru năzbâtiile făcute, ci acum candidează la poziţia de rector şi doreşte un al doilea mandat. Prin această scrisoare, facem apel către toţi cei care au absolvit orice facultate în cadrul Universităţii să se alăture demersului nostru, prin care cerem demisia profesorului Tudorel Toader”, au explicat membrii grupului Reset. 

Joi, 20 februarie, ar urma să aibă loc întâlnirea celor care doresc să îl vadă pe fostul ministru al Justiţiei demis din funcţia de rector. Membrii Reset şi-au propus ca, alături de cei care mai doresc să se implice, să meargă de la ora 10.00 la Registratura Universităţii pentru a depune scrisoarea împreună cu semnăturile celor care au susţinut această iniţiativă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite