Pensionarii din Iaşi: „Am auzit că nu mai reduc pensiile, dar vreau să văd cuponul mai întâi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii din Iaşi sunt neîncrezători în anunţul Curţii Constituţionale care a decis să nu mai reducă cu 15% pensiile pentru că prevederea este neconstituţională.

Anunţul că pensiile nu le vor fi micşorate cu 15% nu i-a bucurat pe bătrânii din Iaşi. Aceştia vor fapte, nu vorbe. „Este foarte greu să trăieşti dintr-o pensie. Eu am 1.000 de lei pensie şi trăim trei persoane din ea: eu, soţul meu care nu a mai luat salariul din ianuarie şi fata care termină acum facultatea. E bine dacă nu mai taie din pensie deşi nu cred că este ceva sigur. Am auzit ceva, dar să văd fapte mai întâi. Să văd cuponul şi după aia mai vorbim", spune Anişoara David, de 54 de ani.

Pensionarii se aşteaptă ca decizia să aibă urmări, şi anume scumpiri masive ale alimentelor şi medicamentelor. „E bine că nu mai îmi taie din pensie, parcă nu îmi vine să cred. Chiar şi aşa urmează să scumpească toate, deci oricum este rău. Mie ce să mai îmi taie din 350 de lei?! Să taie din salariile lor de sute de milioane. Noi şi aşa trăim de pe o zi pe alta. Pensia mea nu îmi ajunge nici să-mi plătesc medicamentele şi întreţinerea. E vai de capul nostru", spune Eugenia Toacă, în vârstă de 60 de ani.

Citeşte şi:

Studenţii şi pensionarii au dat startul la proteste

Prefectul Iaşiului îmbrâncit de pensionarii protestatari

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite