Pedeapsa redusă primită de o mamă care şi-a aruncat bebeluşul în latrină. După faptă, femeia a mai născut un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 29 de ani din oraşul Podu Iloaei a fost încarcerată după ce a fost condamnată definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare. Ea a fost găsită vinovată de omor comis asupra unui membru al familiei, după ce şi-a aruncat nou-născutul în latrină.

Roxana Hurbea are o relaţie de concubinaj de aproximativ trei ani cu un bărbat, cei doi având împreună doi copii de trei ani, respectiv şase luni. În motivarea primei instanţe se arată că, până la 13 ani, tânăra a locuit cu familia în Iaşi, după care s-a mutat la Podu Iloaiei.

„Tatăl îşi agresa în mod constant soţia, iar, după decesul acesteia, agresiunile s-au îndreptat împotriva inculpatei, ei locuind împreună. După moartea tatălui, fratele a preluat aceste comportamente agresive, manifestate asupra surorii sale“, se arată în motivarea primei instanţe.

În document se mai arată că, în 2015, concubinul Roxanei Hurbea a plecat la muncă în Anglia, revenind în vară şi în perioada sărbătorilor de iarnă. În noiembrie 2015, tânăra a realizat că este însărcinată, însă a preferat să nu spună nimănui. „Nu-mi explic de ce nu i-am spus acestuia (concubinului) că sunt însărcinată în perioada cât a fost acasă, întrucât nu îmi este frică de concubinul meu“, a declarat tânăra în instanţă. 

Pe 5 mai 2016, femeii i s-a făcut rău şi a mers la toaleta din curte, în locul celei din casă. „Imediat ce a ajuns la WC, inculpata susţine că a simţit o durere şi a născut…a ieşit nou-născutul care a început să scâncească, totodată, a observat şi prezenţa cordonului ombilical. În aceste condiţii, inculpata a scos din buzunar o foarfecă şi a secţionat cordonul ombilical, lăsând nou-născutul să cadă în mod intenţionat în interiorul latrinei“, au precizat judecătorii.

La un moment dat, fratele tinerei a bătut în uşa latrinei, iar când Roxana Hurbea a deschis, a văzut că aceasta era plină de sânge. Femeia a fost transportată la spital, unde medicii au aflat că aceasta născuse. Fătul, care se născuse viu, a fost găsit în latrină însă medicii nu l-au mai putut resuscita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite