Patru pacienţi COVID-19 au fost aduşi intubaţi cu avionul Spartan de la Bucureşti la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO. digi24.ro
FOTO. digi24.ro

Încă patru pacienţi COVID-19 au fost transferaţi aseară, cu avionul Spartan, de la Bucureşti la Iaşi, din cauza lipsei locurilor la ATI din Capitală.

Avionul Spartan a aterizat aseară, la Iaşi, cu patru pacienţi COVID-19, aduşi intubaţi de la unităţile de primire urgenţe din Bucureşti. 

Pentru preluare, autorităţile ieşene au disponibilizat patru ambulanţe dotate cu ventilator şi medic SMURD. Pacienţii au fost internaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 

Aceste transferuri vin în contextul în care Capitala nu mai are locuri libere la ATI. O altă pacientă a fost transferată şi vineri, de la Bucureşti la Iaşi, cu un elicopter SMURD. 

„Ştim că în unităţile de primiri urgenţe din Bucureşti se află mai mulţi pacienţi. Iaşiul a primit şi a ajutat întotdeauna Capitala pe această problemă. 

Vinerea trecută am transferat trei pacienţi, care au venit tot cu o aeronavă a SMURD Bucureşti. Acum, după o săptămână, avem posibilitatea să sprijinim în primul rând pacientul, iar în felul ăsta să degrevăm şi echipa din Bucureşti de un pacient care are nevoie de ventilaţie, care are nevoie de terapie intensivă”, a spus Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dezafectarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă. Sindicaliştii i-au mulţumit lui Orban pentru atitudinea faţă de miniştrii USR PLUS

Leii care se hrănesc cu oameni. Au făcut măcel la finele anilor 1800, într-o tabără instalată în savana africană

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite