Partidul apărut din Asociaţia „Împreună pentru Moldova“ a lansat propriul candidat pentru Primăria Iaşi. Cine va încerca să-i ia locul lui Mihai Chirica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Urtoi, candidatul IPM la Primăria Iaşi
Cătălin Urtoi, candidatul IPM la Primăria Iaşi

Partidul „Împreună Pentru Moldova”, înfiinţat de fondatorii asociaţiei cu acelaşi nume, a anunţat candidaţii la primăriile Iaşi şi Galaţi.

Partidul „Împreună pentru Moldova” (IPM) a fost lansat duminică, 16 februarie, la Iaşi. Noua formaţiune politică este înfiinţată de mai mulţi fondatori ai asociaţiei cu acelaşi nume care militează pentru autostrăzi în regiunea Moldovei. 

În cadrul evenimentului au fost anunţaţi şi candidaţii IPM la primăriile municipiilor Iaşi şi Galaţi. La Iaşi va candida din partea acestei formaţiuni Cătălin Urtoi, în prezent consilier onorific al ministrului Transporturilor, el fiind vicepreşedinte al asociaţiei „Împreună pentru A8“. 

„Este primul meu discurs politic. După o viaţă de 55 de ani, iată că am ajuns şi aici. Ne dorim să fim sinceri. Trebuie să recunoaştem că în 30 de ani noi nu am fost sinceri unii cu alţii, mă refer în primul rând la politicieni. Politicienii au vorbit în 30 de ani multe, că vom face, că vom drege...Din păcate, după cum vedeţi, Moldova este în situaţia în care este. Nu avem infrastructură. Şi când spun infrastructură nu mă refer doar la drumuri, doar la autostrăzi. Deşi, repet, acesta este ţelul nostru şi pentru asta luptăm: A7 şi A8”, aşa şi-a început discursul Cătălin Urtoi, candidatul IPM la Primăria Iaşi.

La preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, candidatul IPM este avocatul Dragomir Tomaşeschi, fost membru PNL. Totodată, a fost anunţat şi candidatul partidului pentru Primăria Galaţi. Este vorba despre  Marius Stan, fost primar al Galaţiului.

Ideea înfiinţării formaţiunii politice a apărut în 2019, la o întâlnire a membrilor asociaţiei „Împreună pentru A8“.

„Ne-am întrebat atunci ce facem? Lătrăm de pe margine, dar nu reuşim să schimbăm mare lucru, sau intrăm în joc? În august 2019 am depus actele pentru înfiinţarea partidului, iar o lună mai târziu am avut partidul legal constituit“, a afirmat Cătălin Urtoi.

În ceea ce priveşte colaborarea cu celelalte partide de dreapta, PNL, USR-PLUS, Cătălin Urtoi a spus că, „dacă aceste partide vor dori să ne aculte şi sănţeleagă ce vrem să facem, suntem dispuşi să susţinem acel candidat pentru Primărie pe care sondajele îl vor indica drept favorit“.

Partidul „Împreună pentru Moldova” îşi propune să aibă candidaţi la alegerile locale în toate judeţele Moldovei, dar va prezenta candidat şi la primăria Capitalei. Reprezentanţii partidului spun că la Bucureşti va fi constituită o filială cu un număr „consistent“ de membri.

Noua formaţiune politică a primit acordul judecătorilor Tribunalului Bucureşti în octombrie anul trecut. Ea îi are ca iniţiatori pe Ionel Apostol, Cătălin Urtoi, ambii fiind reprezentanţii asociaţiei neguvernamentale ieşene „Împreună pentru A8″, şi pe gălăţeanul Vicenţiu Marian Dumitru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite