Părinţii care au acceptat abuzarea sexuală a fiicei ar putea primi daune de 22.000 de euro. „...sărutată pe gură, pipăită pe sâni şi pe organele genitale“

0
0
Copila a fost abuzată sexual de un vecin FOTO Arhivă
Copila a fost abuzată sexual de un vecin FOTO Arhivă

Judecătoria Iaşi a decis ca o fetiţă care a fost abuzată sexual pe când avea 10 ani să primească daune morale de 22.000 de euro. Banii ar urma să fie primiţi de către părinţii ei, care sunt reprezentanţi legali, însă care, potrivit magistraţilor, au ştiut şi acceptat abuzurile sexuale.

Un bărbat de 72 de ani, Ştefan Bosânceanu, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în acest caz, sentinţa nefiind definitivă.

Acesta ar fi comis faptele în anul 2013, pe când vizita frecvent familia din care face parte şi minora. Profitând de prietenia cu părinţii copilei, individul a chemat minora la el de mai multe ori „unde a sărutat-o pe gură cu limba, a mângâiat-o pe corp, pe sâni, uneori i-a pipăit şi organele genitale, altă dată chiar inculpatul a mers acasă la persoana vătămată, unde a sărutat-o pe gură”, după cum au arătat judecătorii.

Aceştia au mai precizat  în motivarea primei sentinţei că faptele lui Bosânceanu erau „cunoscute sub diferite forme chiar de către părinţii persoanei vătămate, care însă nu au luat măsuri ferme, doar bunica persoanei vătămate fiind aceea care a insistat ca faptele inculpatului să fie făcute cunoscute autorităţilor”.

Copila provine dintr-o familie care i-a acordat puţină atenţie şi afecţiune, cu mijloace materiale extrem de modeste. Tatăl acesteia este cunoscut pentru consumul frecvent şi exagerat de alcool şi pentru internările la psihiatrie, iar mama sa nu are autoritate suficientă în familie, existând numeroase certuri între părinţi, după cum au concluzionat chiar judecătorii. 

Despre daunele morale, judecătorii primei instanţe motivează: „Persoana vătămată a suferit de pe urma acestor acte de natură sexual,ă acesteia fiindu-i chiar frică de inculpat, care i-a spus mereu să nu zică nimănui ce se întâmpla. Dat fiind că persoana vătămată avea vârsta de 10 ani la data faptelor, impactul emoţional a fost foarte puternic, iar faptele au fost traumatizante din punct de vedere psihologic, aşa cum rezultă şi din evaluarea psihologică.”

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite