Parc de 5 hectare şi lac de agrement în centrul unei comune din Iaşi. Ce sumă va fi investită pentru construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO PSD Iaşi
FOTO PSD Iaşi

Un parc de dimensiunea celui de lângă Palatul Culturii Iaşi, estimat la aproximativ 460. 000 de lei, va fi construit în centrul unei comune ieşene. Anunţul a fost făcut la doar câteva zile după ce administraţia altei comune din Iaşi a început să taie copacii dintr-o rezervaţie naturală pentru a construi un parc pentru copii.

Reprezentanţii Primăriei Strunga au anunţat începerea licitaţie pentru construirea, din bani europeni, a unui parc de mare întindere, pe locul unuia vechi, aflat în stare de degradare. 

Parcul de aproximativ 55.500 de metri pătraţi ar urma să aibă echipamente de joacă, o scenă, un foişor, gazon şi pavele de cauciuc. De asemenea, parcursul va curpinde şi un loc de agrement de aproape 1.800 de metri pătraţi.

„Este necesară crearea unui punct de întâlnire şi petrecere a timpului liber în zonă prin crearea de locuri de joacă, precum şi un cadru plantat propice pentru promenadă şi relazare”, se precizează în anunţul licitaţiei.

Săptămâna trecută, în comuna ieşeană Ţibăneşti, mai mulţi arbori bătrâni de peste 100 de ani din Parcul Dendrologic „Petre P. Carp” au fost tăiaţi la iniţiativa primarului. Pe o parte din rezervaţia naturală de pe cele 6,5 hectare, primarul PSD, Aurica Cobuz, a decis să amenajeze un parc de joacă, stârnind astfel furia actualului proprietar al parcului, arhitectul Şerban Sturdza, strănepotul omului politic Petre P. Carp.

Citiţi şi:

VIDEO Arbori seculari dintr-o pădure monument istoric, tăiaţi de primăriţa PSD pentru un parc. Reacţia femeii, după scandalul izbucnit: „Nu ignorez nimic!“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite