„Omul Mafiei la vârful Poliţiei“ scapă de gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Rodideal
Vasile Rodideal

Ovidiu Cristian Popa, fost membru al al Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române, nu va sta nicio zi după gratii.Fostul poliţist, alături de Vasile Rodideal şi Gheorghe Mararu au fost condamnaţi iniţial la închisoare cu executare, dar pedepsele au fost suspendate.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat la începutul lunii pe Ovidiu Cristian Popa la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influenţă. De clemenţa magistraţilor s-au bucurat şi interlopul basarabean Vasile Rodideal, precum şi finul acestuia, Gheorghe Cătălin Mararu, din Piatra Neamţ. Primul a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar cel de-al doilea la trei ani în aceleaşi condiţii. Pe lângă pedeapsă magistraţii au anulat şi o serie de înscrisuri. „Clientul meu a susţinut mereu că este nevinovat“, a declarat Marius Striblea, avocatul lui Mararu. Cei trei vor trebui să se prezinte o dată la şase luni la Tribunalul Iaşi şi să anunţe dacă-şi schimbă domiciliul sau locul de muncă.


 În dosarul „omul Mafiei la vârful Poliţiei“ judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dat condamnări mai aspre. Astfel, Ovidiu Popa a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Vasile Rodideal trei ani şi şase luni de închisoare, iar Gheorghe Mararu trei ani de închisoare, toţi cu executare. „Datorită probelor din dosar instanţa a menţinut pedepsele cu închisoarea, foarte importante în actualul context“, a declarat Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi.

Bani de la interlopi
Potrivit rechizitoriului, fostul membru al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) ar fi primit diferite sume de bani de la Rodideal şi Mararu în schimbul unor servicii. În august 2005 poliţistul ar fi luat de la basarabean 500 euro pentru a interveni la Direcţia Poliţiei Rutiere pentru a-i reduce perioada de suspendare a permisului de la trei luni la o lună.


Popa ar fi procedat la fel şi cu Mararu, un membru al lumii interlope nemţene. Pentru acest favor ar fi cerut 200-300 de euro. Procurorii anticorupţie susţin că poliţistul ar fi intervenit de mai multe ori pentru Mararu sau cunoscuţii acestuia. Vasile Rodideal a mai fost condamnat, anul trecut, la 15 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să  asasineze un alt cap al lumii interlope ieşene.

Căutat de oamenii legii
Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională după ce a fugit de sub nasul poliţiştilor, în luna octombrie. Basarabeanul, care era judecat în mai multe dosare, a plecat din ţară deşi avea interdicţie. Astfel, magistraţii Tribunalului Iaşi au dispus rearestarea lui. Dacă o dată la şase luni nu se va prezenta la instanţă îi va fi revocată suspendarea pedepsei şi în dosarul „Omul Mafiei la vârful Poliţiei“. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite