Om de afaceri urmărit internaţional cere o pedeapsă mai blândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Victor Panaghiu, condamnat la patru ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, încearcă să obţină o reducere a pedepsei. Omul de afaceri a fost dat în urmărire internaţională în luna martie.

Omul de afaceri Victor Panaghiu încearcă să obţină o pedeapsă mai blândă. Dat în urmărire internaţională din martie, ieşeanul a formulat prin avocaţii săi o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Iaşi. Primul termen al procesului va fi pe 22 mai. Procurorii DNA i-au acuzat, în 2006, pe Doru Teodor, administratorul SC Teofarm SA, şi pe Victor Panaghiu, patronul SC Dianthus SRL, că ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu 231.753 de euro.

Victor Panaghiu

Victor Panaghiu

"Pe de o parte, firma Teofarm SA a încheiat un contract de finanţare cu fonduri europene în valoare de 180.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru a recumpăra, la o valoare majorată, patru utilaje tipografice second hand care-i aparţinuseră anterior. Cercetările efectuate de procurori au relevat că utilajele fuseseră cumpărate de firma Teofarm SA la valoarea de 78.500 de lei, în perioada 1999-2000, însă înainte de semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene au fost înstrăinate, scriptic, către o altă firmă, la care coasociaţi erau chiar cei doi inculpaţi", se precizează într-un comunicat DNA.

Român urmărit de Interpol pentru fraudă cu fonduri UE, arestat pentru o găinărie în Republica Dominicană

Om de afaceri extrădat pe cale amiabilă din „excursia” în Caraibe

Doru Teodor a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar Victor Panaghiu a primit şi el patru ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă, pe 7 februarie, când Curtea de Apel Iaşi a respins recursul celor doi administratori. Însă Teodor şi Panghiu au fugit din ţară, iar în martie, cei doi au fost daţi în urmărire internaţională. Teodor a fost identificat, o lună mia târziu, în Republica Dominicană după ce, potrivit presei din Puerto Plata, ar fi înşelat un alt român. Administratorul urmează să fie extrădat.


Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite