O stradă din Iaşi devine, în următoarele zile, spaţiu creativ pentru comunitatea locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A VI-a ediţie a Street Delivery Iaşi debutează vineri, 15 iunie. Astfel, strada Vasile Pogor şi Grădina Muzeului „Vasile Pogor” devin „spaţiu de joacă“ pentru creativii oraşului.

Fundaţia Cărtureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează în perioada 15-17 iunie 2018 a VI-a ediţie a evenimentului Street Delivery Iaşi. 

„Tema Street Delivery Iaşi din 2018 este «Smart Cities?», prin care se doreşte crearea unui micro-habitat în mijlocul străzii Vasile Pogor pentru soluţii care pot îmbogăţi, simplifica şi îmbunătăţi viaţa în oraş. Zeci de proiecte vor chestiona capacitatea oraşelor de a fi mai prietenoase cu locuitorii, de a aprecia lucrurile bune din trecut şi a le dezvolta prin retro-inovare, de a oferi spaţiu de manifestare pentru artă sau de a susţine dezbateri cu rost pe teme de interes“, au anunţat organizatorii evenimentului. 

În spaţiul din jurul Casei pogor se vor derula proiecte tech, dar şi evenimente creative de dans, teatru, arhitectură, dezbateri, arts&crafts, ecologie ori activităţi pentru copii. Scena de muzică îi va avea invitaţi pe Zenn, Billiarch, Tudor G, Padu, Evolve Dubz, Keeble, Meridianne, Tangerine, Socez, Scuffle, Kidahm, Cristina Dima şi John Mantucci, Adam's Nest, Via Dacă (Republica Moldova), Andrei Donisan, Delta pe Obraz (Republica Moldova), Cel Visător. Duminică va avea loc şi un maraton de poezie, având invitaţi poeţii Cristina Alexandrescu, Lucian Brad, Lorena Enache, Vlad A. Gheorghiu, Emanuel Guralivu, Matei Hutopilă, Larrsilove, Luca-Ştefan Ouatu, Cătălina Suditu şi Veronica Ştefaneţ. 

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru arte, urbanism şi arhitectură iniţiat în 2006 de Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România. La Iaşi este organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi din anul 2013. Intrarea este liberă, dar implică responsabilitate faţă de ceilalţi şi faţă de oraş. 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite