O pacientă de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, infestată cu gripă, a decedat. Spitalul este în carantină, accesul vizitatorilor este interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum 11 pacienţi de la IRO au fost diagnosticaţi cu gripă FOTO Arhivă
Până acum 11 pacienţi de la IRO au fost diagnosticaţi cu gripă FOTO Arhivă

Numărul pacienţilor din Institutul Regional de Oncologie din Iaşi diagnosticaţi cu gripă AH1N1 a ajuns la 11, potrivit conducerii medicale a IRO. O femeie a decedat în spital luni.

UPDATE 20.30 O pacientă de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, infestată, cel mai probabil în spital, cu virusul gripal AH1N1, a decedat luni seară, potrivit ziaruldeiasi.ro. Cauzele exacte ale decesului vor fi confirmate în orele următoare. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au transmis că unitatea medicală este în carantină, iar accesul vizitatorilor este interzis.

Ştirea iniţială

Profesorul Gabriel Dimofte, director medical al IRO, a precizat pentru Radio Iaşi, că în unele cazuri starea bolnavilor este foarte gravă, ţinând cont şi de afecţiunile cronice pentru care aceştia s-au internat. „Trei pacienţii internaţi în teroapie intensivă sunt încă destul de grav. Pacienţii internaţi pe secţie sunt sub control şi încă nu sunt probleme deosebite“, a declarat Profesorul Gabriel Dimofte pentru aceeaşi sursă.

Alţi pacienţi din IRO sunt testaţi, iar rezultele vor fi primite zilele următoare. În acest context, oficialii IRO au decis să limiteze accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor. Potrivit conducerii institutului, primul pacient diagnosticat cu gripă, internat la IRO pe 9 ianuarie, a fost vizitat de mai mulţi cunoscuţi, iar printre aceştia s-ar afla şi persoane de la care s-ar fi îmbolnăvit ceilalţi pacienţi.

Virusul gripal AH1N1 conţine, potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, gene de la viruşii gripei porcine, aviare şi umane, într-o combinaţie care nu a fost observată, până în 2009, nicăieri în lume. 

Citeşte şi:

Un bărbat şi o femeie, ambii de 40 de ani, au murit infectaţi cu virusul gripal AH1N1


 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite