Nouă copii trăiesc o dramă: cu tatăl în penitenciar şi mama moartă, fraţii Ursu nu vor să fie despărţiţi. Cum pot fi ajutaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Tănasă, tânărul care a construit 14 case pentru oameni nevoiaşi din judeţul Iaşi, începe un nou proiect „Casa Share”. Ieşeanul intenţionează să le ofere condiţii decente de trai unor copii rămaşi fără ambii părinţi.

Bogdan Tănasă, iniţiatorul proiectului „Casa Share”, a găsit în judeţul Iaşi o nouă poveste tragică căreia vreau să-i scrie un final fericit.

Tănasă le cere ajutor oamenilor care au încredere în „Casa Share” pentru salvarea unor copii rămaşi fără ambii părinţi mult prea devreme. Nouă copii din Vlădeni au nevoie de sprijin întrucât au rămas singuri pe lume după ce mama lor a murit în urmă cu câteva zile, iar tatăl lor a intrat în Penitenciarul Botoşani cu o condamnare pentru violenţă.

Fraţii Ursu - Andrei, în vârstă de 21 de ani, Alin în vârstă de 16 ani, Andreea de 14 ani, George de 13 ani, Teodora de 12, Marius de 11, Denis de opt ani, Vlăduţ de şapte ani şi Ştefana de cinci ani - au rămas fără niciun părinte săptămâna trecută, după ce şi-au pierdut mama subit. Marţi, 22 august, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a semnat dispoziţia de plasare în regim de urgenţă a minorilor în asistenţă familială la fratele major. Andrei se va ocupa singur de cei opt fraţi ai săi până când tatăl va reveni acasă. Conform reprezentanţilor comunei, mama copiilor şi-a pierdut viaţa în urma unor afecţiuni nediagnosticate, iar tatăl a ajuns în penitenciar după ce şi-a lovit nevasta care obişnuia să bea. 

image

După moartea mamei, Primăria Vlădeni a reuşit cu ajutorul unei firme private să le asigure masa celor nouă fraţi pentru o perioadă. În paralel, Bogdan Tănasă, fondatorul proiectului „Casa Share“, şi-a propus să renoveze locuinţa copiilor şi să o doteze cu toate cele necesare.

„Am fost la Vlădeni şi am vorbit cu băiatul cel mare pentru că ceilalţi copii mai mici au plecat într-o excursie pe care preotul din localitatea le-a oferit-o încă dinainte să se piardă mama lor. Dorinţa copiilor este să nu fie luaţi de acasă şi să nu fie despărţiţi. Îl aşteaptă pe tatăl lor, cel care a avut mereu grijă de ei şi i-a iubit. Acum, pentru ei, este nevoie urgentă de alimente neperisabile, bani pentru rebranşarea curentului electric - 3.500 de lei, frigider, aragaz, maşină de spălat“, a precizat Bogdan Tănasă.

Pe termen lung, cu sprijinul comunităţii «Casa Share», ieşeanul intenţionează să le creeze condiţii decente de trai celor nouă copii: să le tragă apă, să le construiască o baie, o bucătărie decentă şi să le renoveze complet casa. Persoanele interesate să contribuie la renovarea casei familiei Ursu îl pot contacta pe Bogdan Tănasă la numărul de telefon 0757.451.919.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite