FOTO Casa Share, proiectul inimos al voluntarilor de pe Facebook: construiesc din donaţii şi fără a fi plătiţi a cincea locuinţă destinată unei familii sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie cu 11 membri din comuna ieşeană Popricani este beneficiara celei de a cincea Case Share, construită de la zero, de către Bogdan Tănasă, iniţiatorul unei campanii umanitare fără precedent pe Facebook. Familia Frunză locuieşte într-o casă cu numai două camere, iar din cauza sărăciei, copiii erau în pragul abandonului şcolar.

Bogdan Tănasă, iniţiatorul campaniei Casa Share de pe Facebook îşi continuă proiectul de suflet. După doar o săptămână de la darea în folosinţă a ultimei case construite de la zero, cu voluntari şi sprijin financiar de la oameni cu suflet mare, deja a gasit o altă familie sărmană pe care vrea să o ajute împreună cu utillizatorii reţelei de socializare. Este vorba despre o familie cu 11 membri din satul Moimeşti, comuna Popricani. Toţi  locuiesc în două camere.

Împreună cu voluntari, rude şi vecini, Bogdan deja s-a apucat de treabă la a cincea Casă Share. Fundaţia construcţiei a fost turnată şi în curte au amenajat o fântână. Această casă este ultima pe care vrea să o construiască în acest an pentru că se apropie sezonul rece, când plouă şi condiţiile de lucru se înăspresc. Ca cele 11 suflete să aibă o casă nouă până în pragul iernii, iniţiatorul campaniei face din nou apel la oamenii cu suflet mare.

„Ne mai trebuie ciment, cărămizi, mobilă, dispozitive sanitare, tot ce trebuie la o casă. Este a cincea casă pe care o construim, avem experienţă şi ne-am bucura dacă şi data aceasta am avea oameni care să ne ajute. Ajutăm o familie numeroasă care chiar are nevoie de noi. Oricine vrea să ne ajute este binevenit. Nu cerem averi, fiecare cât are“, spune Bogdan Tănasă.

S-au oprit din ridicarea unei case din chirpici

Cei 11 membri ai familiei trăiesc în condiţii extrem de grele. Copiii sunt înghesuiţi în numai două camere. Au încercat să ridice pe cont propriu o casă din chirpici, dar nu au terminat-o din cauza lipsei banilor.

„Am încercat să construiesc o casă, merg cu vacile ca să am cu ce să-mi cresc copiii. Situţia e foarte grea. Nevoia de o casă este foarte mare, suntem foarte mulţi. Am încercat să construiesc o casă din chirpici, dar pentru că nu am avut posibilitate materială ne-am oprit. Acum a venit domnul Bogdan şi ne ajută. Îi suntem foarte recunoscători pentru tot ce face pentru noi. Dumnezeu să-i dea sănătate. Este un om cu suflet mare. N-avem posibilitate să construim noi singuri. Ne descurcăm foarte, foarte greu“, spune Doina Frunză, mama copiilor.

Tot din cauza sărăciei, copiii au fost în pragul abandonului şcolar. Anul acesta au primit rechizite şi îmbrăcăminte şi şi-au reluat studiile. 

Vă mai recomandăm:

Îngerii din Iaşi. Un tânăr a mobilizat mai mulţi oameni şi a ridicat, în 28 de zile, o casă pentru o familie cu trei copii, a cărei locuinţă luase foc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite