Modificări în unul din cele trei proiecte ale spitalelor regionale din ţară. Ce reiese din schiţa studiului de fezabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plan Spital Regional de Urgenţă FOTO Primăria Iaşi
Plan Spital Regional de Urgenţă FOTO Primăria Iaşi

Cele mai recente discuţii de la Ministerul Sănătăţii pe tema noului Spital Regional de Urgenţă Iaşi au adus clarificări în ceea ce priveşte investiţia de 200 de milioane de euro.

În această săptămână, oficialii Consiliului Judeţean s-au întâlnit cu reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii şi ai Băncii Europene de Investiţii pentru noi discuţii privind viitorul Spital Regional de Urgenţă Iaşi. „Subiectele au vizat strict chestiuni de ordin tehnic, pentru definitivarea draftului studiului de fezabilitate. Suntem judeţul care a înaintat cel mai repede din punct de vedere al documentaţiilor solicitate şi deja putem spune că se văd rezultatele. Dacă iniţial proiectul a plecat de la 600 de paturi, azi am ajuns la o cifra finală de 850, şi cred că orice pat în plus înseamnă şansă la viaţă pentru pacienţii în stare gravă. Săptămâna viitoare, la Iaşi, va fi prezentat acest studiu şi proiectul Spitalului de Urgenţă, primul dintre cele trei care urmează să se construiască la nivel naţional”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Pe 13 iulie, echipa de implementare a proiectului pentru Spitalul  Regional de Urgenţă, condusă de Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va prezenta la Iaşi, studiul de fezabilitate al viitoarei unităţii medicale. Vor fi prezenţi Martin Schriever, managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiţii şi Simon Barnes, director în cadrul BEI, precum şi Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiţii şi consultanţii tehnici ai proiectului.

Termenul pentru darea în folosinţă a unităţii medicale este anul 2023, valoarea investiţiei fiind estimată la 200 de milioane de euro. Comisia Europeană va contribui cu 50 de milioane de euro, alte 50 de milioane de euro vor fi asigurate dintr-un credit contractat de Guvern la Banca Europeană pentru Investiţii, iar restul finanţării va fi asigurată de la bugetul de stat. Spitalul va fi construit pe un teren al Primăriei Iaşi din Moara de Vânt. În România sunt trei astfel de investiţii la Iaşi, Cluj şi Craiova. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite