Mitropolitul Moldovei, despre referendum: „Celor care nu au fost la vot ne cerem scuze noi, oamenii Bisericii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teofan, în timpul slujbei dedicate Cuvioasei Parascheva
Teofan, în timpul slujbei dedicate Cuvioasei Parascheva

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vorbit, în predica de după slujba dedicată Cuvioasei Parascheva, şi despre referendumul de săptămâna trecută.

În faţa a 20.000 de credincioşi ce s-au înghesuit în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi, ÎPS Teofan a spus că audienţa numeroasă de la pelerinajul de la Iaşi ajută Biserica să treacă peste „durerea pe care am avut-o cu o săptămână în urmă, când nu au venit toţi pe care îi aşteptam să mărturisească că nu poate exista căsătorie decât într-un bărbat şi o femeie”.

„Prezenţa de astăzi e ca un balsam peste rană, durere şi tristeţe, şi mă folosesc de această ocazie pentru a mulţumi tuturor acelora care săptămâna trecută au înţeles că e bine să mărturisească valorile de nezdruncinat ale familiei, iar celor care nu au fost la vot ne cerem iertare noi, oamenii bisericii, că poate viaţa noastră şi cuvântul nostru nu au fost atât de convingătoare şi astfel au ascultat alte voci care i-au dus şi pe alte tărâmuri. Dar acum vom duce şi unii, şi alţii, crucea cea grea a consecinţelor care duce la nevalidarea referendumului închinat familiei. O vom duce împreună nădăjduind că Dumnezeu ne va ajuta să o purtăm în pofida greutăţii ei. Căci este bine să recunoaştem şi să mărturisim că, deşi am avut o atitudine diferită unii faţă de alţii vizavi de referendumul de săptămâna trecută, aproape toţi românii ştiu şi mărturisesc că doar un bărbat şi o femeie se pot căsători”, a spus IPS Teofan.

Mitropolitul Moldovei, la fel ca toţi înalţii prelaţi din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, au îndemnat populaţia să meargă la vot pentru a vota „Da” la referendum. Participarea la vot a fost însă una scăzută, nefiind întrunit cvorumul de 30% necesar validării. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite