Misterul unui accident rutier în care au murit doi viitori medici. Cei doi studenţi din Israel, răpuşi într-un accident bizar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dia Zbeeda (stânga) şi Mohamed Elkrinawi (dreapta) FOTO ziaruldeiasi.ro
Dia Zbeeda (stânga) şi Mohamed Elkrinawi (dreapta) FOTO ziaruldeiasi.ro

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” a precizat că cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa sâmbătă, 23 aprilie, într-un accident petrecut în judeţul Neamţ, urmau cursurile Facultăţii de Medicină Generală.

Cei doi tineri israelieni care au murit sâmbătă într-un accident rutier era înscrişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gigore T. Popa” din Iaşi, pe locurile pe cont propriu valutar, cu taxă în valută.

Potrivit universităţii, tinerii care şi-au pierdut viaţa se numeau Dia Zbeeda, în vârstă de 22 de ani, născut în Be’er Ya’akov, Israel, şi Mohamed Elkrinawi, în vârstă de 21 de ani, din Be’er Sheva, Israel.

Reprezentanţii UMF Iaşi au precizat că Dia Zbeeda era student în anul al V-lea la Facultatea de Medicină Generală, înscris pe linia de predare în limba engleză.

Mohamed Elkrinawi urma cursurile Facultăţii de Medicină Generală, la linia de predare în limba ro¬mână, şi se afla în anul al II-lea de studiu. Conform UMF, familiile celor doi studenţi au fost anunţate de către autorităţi şi s-au făcut toate de¬mersurile pentru repatriere.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi anunţă cu profund regret că cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa în accidentul din judeţul Neamţ erau studenţi ai universităţii noastre. Conducerea UMF transmite condoleanţe familiilor, colegilor şi prietenilor acestora“, au precizat reprezentanţii universităţii.



Sâmbătă, 23 aprilie, cei doi tineri originari din Israel au murit în urma unui accident auto ce a avut loc în comuna nemţeană Tupilaţi, în apropiere de Hanul Ancuţei. În urma accidentului auto, pe lângă cele două victime care au murit, au mai fost rănite încă trei persoane.

Conform IPJ Neamţ, şoferul ar fi pierdut controlul într-o curbă pe¬riculoasă la stânga şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic care era amplasat la marginea drumului. În urma impactului, maşina s-a răsturnat peste parapet şi a aterizat pe cupolă.

Un alt autoturism cu studenţi, care circula în spatele maşinii care s-a izbit de parapet, s-a răsturnat întrucât şoferul a încercat să-l evite, virând brusc la stânga. În cea de-a doua maşină erau doi pasageri, un tânăr din Iaşi, de 25 de ani şi un tânăr israelian de 22 de ani. În uma impactului, mai multe echipaje SAJ Iaşi şi SMURD Neamţ s-au deplasat la faţa locului pentru a acorda ajutor victimelor.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite