Misiuni de salvare în Republica Moldova: un medic tânăr, cu picioarele amputate, preluat de un elicopter SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia elicopterului SMURD Galaţi la Chişinău FOTO dse.md
Intervenţia elicopterului SMURD Galaţi la Chişinău FOTO dse.md

Doi cetăţeni români internaţi în spitale din Republica Moldova au fost transportaţi în unităţi medicale din România.

Doi români care au fost îngrijiţi în ultimele 24 de ore în unităţi medicale din Republica Moldova au fost transferaţi miercuri, 24 ianuarie, în spitale din România.  Pacienţii au fost transferaţi în ţară după ce consulii români de la Chişinău şi de la Ungheni au cerut sprijin autorităţilor române. 

„Marţi seara (.r. 23 ianuarie) consulii de la Chişinău şi de la Ungheni ne-au cerut ajutor pentru transferul celor doi pacienţi, pe cale aeriană, în spitalele din România. Pe timp de noapte, aparatele noastre de zbor nu efectuează misiuni, astfel că cei doi pacienţi au fost preluaţi din spitalele în care au fost îngrijiţi şi transferaţi la Iaşi, respectiv Bucureşti, miercuri, 24 ianuarie”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD în regiunea de Nord-Est. 

La Iaşi, la Spitalul de Pneumoftiziologie, a fost transportat un român găsit într-o casă din Ungheni, Republica Moldova, în stare de hipotermie. Pacientul a fost transportat pe cale terestră, cu două ambulanţe: una până la graniţă, iar alta de la graniţă la Iaşi. „Până la graniţă s-a asigurat transportul cu o ambulanţă din Republica Moldova, iar de acolo a fost preluat cu o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Iaşi”, a mai explicat medicul.

La Bucureşti, elicopterul SMURD Galaţi a transportat un medic stomatolog român, în vârstă de 27 de ani, cu picioarele amputate după un accident. Medicul a fost preluat de la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău şi a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„În jurul orei 11.30, un elicopter SMURD Galaţi a aterizat pe stadionul DINAMO din Chişinău pentru a prelua un pacient de 27 de ani. Acesta urma să ajungă la Bucureşti, într-un spital de profil. Din informaţiile deţinute, bărbatul are membrele inferioare amputate, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă au fost cei care i-au acordat primele îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite