Mişcări bizare pentru fostul şef al DNA de la Iaşi. Procurorul Călin bombardează CSM cu cereri de transfer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce CSM a refuzat să îl transfere la Parchetul Militar, fostul şef al DNA Iaşi, Sorin Călin, a formulat o nouă solicitare prin care cere să fie mutat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.

Procurorul Sorin Călin, fostul şef al Direcţiei Naţionale Antico­rupţie (DNA) Iaşi, nu-şi găseste locul în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Ajuns la această unitate în urmă cu mai puţin de un an, fostul conducător al instituţiei din Iaşi care luptă cu corupţia vrea cu tot dinadinsul să activeze la altă unitate.

După ce la începutul acestui luni a înaintat o cerere de transfer către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), fiind refuzat, Călin a revenit zilele acestea cu o altă solicitare. Procurorul a cerut de această dată să fie transferat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Secţia pentru procurori din cadrul CSM urmează să ana­lizeze solicitarea magistratului ieşean, şi să dea un verdict, mâine, 20 noiembrie.

Sorin Călin nu a putut fi contactat ieri pentru a oferi o reacţie refe­ritoare la noua sa cerere de transfer. În precedentele dialoguri cu reporterii „Adevărul“, atunci când a fost întrebat despre demisia de la DNA Iaşi şi despre solicitarea de a pleca la Parchetul Militar, procu­rorul ieşean a avut reacţii similare, spunând că vrea să plece, „şi cu asta, basta!“, fără a oferi detalii suplimentare. În ultimul dintre dialoguri, Sorin Călin a invocat, în ciu­da funcţiei importante pe care acesta a ocupat-o la nivelul justiţiei ieşene, că nu este persoană publică.

Călin a fost sancţionat recent de CSM, ca urmare a unei acţiuni a Inspecţiei Judiciare, cu avertisment. Împotriva lui au fost înaintate mai multe plângeri referitoare la modul în care a fost instrumentat de către DNA în care mai mulţi in­terlopi din Iaşi, printre care Gheor­ghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu sau Gheorghe Corduneanu, au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă.

Sorin Călin a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi la în­ceputul acestui an, la scurt timp după ce şi-a depus demisia de la DNA Iaşi, unde încă era la şefia unităţii. Acesta nu a motivat niciodată demisia subită, surse juridice vorbind însă de un conflict pe care acesta l-ar fi avut cu Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite