Micuţul cu o formă nemaiîntâlnită de cancer şi-a sărbătorit ziua pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin, alături de tatăl lui, Bogdan Graur
Călin, alături de tatăl lui, Bogdan Graur

Călin Graur, micuţul de doar şase ani care pentru care fiecare zi este o luptă cu viaţa şi-a sărbătorit ziua de naştere la începutul acestei luni pe patul de spital, în Germania.

Dacă la vârsta lui alţi copii îşi doresc jucării sau dulciuri, tot ce vrea Călin acum este să se facă bine. Dacă pentru mulţi urarea de „la mulţi ani" e o simplă formalitate, pentru micuţul aflat pe patul de spital este tot ce-şi doreşte de la viaţă. Călin Graur, copilul care suferă de o formă nemaiîntâlnită de cancer şi-a sărbătorit aniversarea în Germania, la clinica unde se află internat pentru şedinţele obositoare de radioterapie cu ajutorul cărora medicii speră să-i vindece boala. „A împlinit şase ani la începutul lunii. Copiii i-au cântat, i-a văzut pe messenger, pe calculator. A fost foarte bucuros. De trei ani nu l-am văzut atât de bucuros. Mama lui i-a adus un tort la spital şi au sărbătorit împreună", spune Bogdan Graur, tatăl micuţului.

În prezent, micuţul se află de mai bine de o lună în Germania, la clinica Uniklinik din Tubingen, unde a început şedinţele de radioterapie. „Suportă destul de bine radioterapia. Doctorii ne-au explicat de la început care sunt efectele secundare ale acestui tip de terapie, ne-au speriat, într-adevăr, dar se pare că le suportă bine. Are anemie, dureri, ameţeli, dar doar atât", spune tatăl lui Călin. Ca şi cum îngrozitoarea maladie nu ar fi fost suficientă, micuţul a avut şi o răceală gravă la începutul lunii. „A fost intubat, a primit antibiotice şi s-a oprit pentru o perioadă radioterapia", povesteşte Bogdan Graur. Călin va mai trebui să suporte o nouă operaţie la finalul acestei luni, pentru a i se scoate un cateter.

Până acum, sumele colectate de familia lui Călin prin intermediul campaniilor de sprijin demarate sunt infime comparativ cu costul tratamentului şi al analizelor necesare. Numai o sesiune de radioterapie costă 28.000 de euro, acestei sume adăugându-se costul cazării, al transportului şi al alimentelor speciale pentru Călin.

Micuţul sufero de tumoră cerebrală glioneuronală leptomeningeală difuză, o boală extrem de rară, neclasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care afectează patru băieţi dintr-un milion. Nici în România şi nici în Germania n-a mai fost înregistrat un asemenea caz. În lume mai sunt cunoscute patru astfel de cazuri, toate descoperite în Italia după anul 2000. Singurul tratament care a reuşit să-i ţină în viaţă pe cei patru micuţi din Italia, şi de care va avea nevoie cu siguranţă şi Călin, este radioterapia. Aceasta însă va putea fi făcută doar după vârsta de 8 ani.

Tatăl lui Călin a înfiinţat în septembrie 2011 asociaţia „Călin luptă pentru viaţă". Toţi cei care doresc să-l ajute pe băiat să învingă o boală despre care se ştiu atât de puţine pot dona bani în conturile: RON: RO81RNCB0175124567850001; EUR: RO54RNCB0175124567850002.

CITEŞTE POVESTEA LUI CĂLIN:

Povestea emoţionantă a lui Călin. Copilul luptă cu o boală nemaiîntâlnită în ţară

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite