Fonduri pentru educaţie. Zeci de şcoli din Iaşi vor fi modernizate

0
Publicat:

Mai multe unităţi de învăţământ din Iaşi vor beneficia de modernizări, care vor fi posibile cu ajutorul fondurile obţinute prin PNRR. Astfel, acestea vor fi dotate cu mobilier nou sau cu echipamente pentru laboratoarele de informatică.

Bani SURSĂ Arhiva Adevărul
Bani SURSĂ Arhiva Adevărul

Este vorba despre proiectul făcut de municipalitate pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul laşi”.

Ce sumă a obţinut municipiul Iaşi

Municipiul Iaşi a reuşit să obţină o finanţare în valoare de aproximativ 18 milioane de euro. Ministerul Educației a anunțat oficial lista proiectelor eligibile, iar cel depus de capitala Moldovei a obținut nu mai puţin 90,3 puncte, față de minimul de 70, astfel încât va fi finanțat prin PNRR - Componenta C15: Educație.

Bunurile achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate în 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 70 din Municipiul Iași.

Astfel, vor fi dotate 45 de laboratoare de informatică în şcoli şi licee şi şase laboratoare de informatică în grădiniţe. Totodată, 1.150 de săli de clasă şi de grupă vor fi dotate cu mobilier nou, în timp ce 1.386 de săli de clasă şi de grupă vor fi dotate cu echipamente TIC.

Nici laboratoarele de ştiinţe nu au fost omise din proiect, 43 dintre acestea urmând să fie dotate cu mobilier, echipamente TIC şi alte materiale didactice. Şi cabinetele didactice şi cele de asistenţă psihopedagogică vor fi dotate cu echipamentele necesare. Totodată, 40 de săli de sport vor beneficia de echipamentele necesare pentru desfăşurarea activităţii.

.„Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru.Fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru Educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale și modernizarea în continuare a transportului public ecologic”, a transmis primarul Mihai Chirica.  

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite