Merele elevilor se pierd în haosul din mintea edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile din învăţământ spun că au rezolvat problema cadrelor didactice foto:arhivă
Autorităţile din învăţământ spun că au rezolvat problema cadrelor didactice foto:arhivă

Elevii din clasele I-VIII şi cei de la pregătitoare ar fi trebuit să primească odată cu începerea anului şcolar, pe lângă lapte şi corn, şi câte un măr.

În acest mod, tinerii ar fi încurajaţi să consume fructe proaspete, cel puţin asta cred guvernanţii care, cu câteva zile înainte de începerea şcolii, au emis o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Megalicitaţie la Consiliul Judeţean Iaşi pentru lapte şi corn. Află cât costă mâncarea elevilor

Actul normativ a produs haos în minţile primarilor din judeţul Iaşi. Unii edili cred că ei se vor ocupa de licitaţie, în timp ce alţii arată cu degetul spre Consiliul Judeţean. „La noi săptămâna asta se rezolvă cu merele, facem licitaţie şi până vineri ştim şi cine le aduce", a spus Ionel Vatamanu, primarul din oraşul Târgu Frumos. Colegul său, Constantin Cernescu, edilul de la Hârlău, susţine că oficialii de la CJ se vor ocupa şi de mere aşa cum tot ei au organizat licitaţia pentru lapte şi corn. „Ei ne-au retras banii şi ei se vor ocupa", a spus Cernescu. „Programul începe de la 1 noiembrie, dar CJ se ocupă de licitaţie", a spus şi Cătălin Mărtinuş, primarul din Dobrovăţ.

Cine sunt câştigătorii megacontractelor pentru laptele şi cornul elevilor din judeţul Iaşi

Ordonanţa de urgenţă 49/2012 emisă de Guvern săptămâna trecută stabileşte că, în termen de 30 de zile de la apariţia actului în Monitorul Oficial, consiliile judeţene vor întocmi caietele de sarcini pentru organizarea licitaţiei. Fructele vor fi oferite pe parcursul anului şcolar, iar costurile vor fi suportate din bugetul judeţean şi din fonduri europene.

„Vom face o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru actualizarea numărului de beneficiari având în vedere că anul şcolar a început deja. Un măr (preţ, TVA, transport şi depozitare) nu trebuie să coste mai mult de 0,315 lei. Trebuie să asigurăm furnizarea de mere maxim 100 de zile în anul şcolar", a explicat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi. Până în prezent, în Moldova doar Consiliul Judeţean Botoşani a anunţat licitaţia care va avea loc la finele lunii octombrie, valoarea depăşind un milion de lei, fără TVA.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite