Mediciniştii ameninţă cu proteste. Cer o lămurire asupra bibliografiei pentru rezidenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediciniştii nu au încă bibliografia pentru rezidenţiat FOTO: Arhivă
Mediciniştii nu au încă bibliografia pentru rezidenţiat FOTO: Arhivă

Studenţii în an terminal la Medicină au trimis o scrisoare deschisă la Ministerul Sănătăţii prin care cer clarificări cu privire la bibliografia pentru cel mai important examen din cariera lor – rezidentiatul. Tinerii sunt nemulţumiţi că deşi s-au publicat cele două volume noi există probabilitatea ca examenul să se dea tot de pe manualul vechi.

Nemulţumiri şi stres în rândul studenţilor de la Medicină. După ce s-au străduit să-şi achiziţioneze manualul nou pentru rezidenţiat, care a fost recent tipărit, tinerilor li s-a transmis că există posibilitatea ca şi anul acesta examenul să se dea de pe manualul vechi. 

La Iaşi sunt 500 de studenţi în an terminal care vor susţine examenul de rezidenţiat în luna noiembrie a acestui an. La fel ca şi în celelalte centre universitare din ţară, şi asociaţia studenţească din Iaşi a înaintat o scrisoare deschisă Ministerului Sănătăţii prin care cer urgentarea luării unei hotărâri.

Tinerii şi-ar dori ca examenul să se susţină de pe cele două volume noi, mult mai de actualitate. 

‘’Vă aducem la cunoştinţă, Domnule Minstru, că în toate centrele universitare situaţia privind Rezidenţiatul este una tensionată, aspect potenţat şi de lipsa unei poziţii ferme şi clare din partea Ministerului Sănătăţii. Astfel, Federaţia nu va putea garanta că studenţii nu vor recurge la forme de exprimare sub formă de protest, individual sau organizat, în vederea clarificării situaţiei acestui examen, de o importanţă deosebit de mare pentru viitoarele noastre cariere în domeniul medical. În încheiere, în calitate de for reprezentativ al tuturor studenţilor medicinişti din România, vă solicităm o luare de poziţie definitivă privind bibliografia, respectiv structurarea examenului de Rezidenţiat 2016, ţinând cont de faptul că noi, studenţii de an terminal, cât şi colegii din anii inferiori, suntem în mod direct afectaţi prin deciziile luate de Dumneavoastră’’, se arată în scrisoarea deschisă a Federaţiei Asociaţiilor  Sstudenţilor în Medicină din România. 

Situaţia privind rezidenţiatul a fost tensionată în ultimele luni. Până în urmă cu două săptămâni, tinerii nu aveau nici măcar un manual de pe care să înveţe. Cele două volume care însumează o mie de pagini au fost date spre tipărire în vara anului trecut şi iniţial în luna noiembrie trebuiau să se găsească pe piaţă. Abia spre sfârşitul lunii ianuarie au fost de găsit. 

Până la rezidenţiatul din luna noiembrie, tinerii vor susţine o simulare a examenului ce va avea loc în martie.

Vă mai recomandăm:

Emoţii şi stres pentru medicinişti. Manualul pentru rezidenţiat a apărut cu două luni întârziere, iar bibliografia pentru examen lipseşte în cotinuare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite