Emoţii şi stres pentru medicinişti. Manualul pentru rezidenţiat a apărut cu două luni întârziere, iar bibliografia pentru examen lipseşte în cotinuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediciniştii nu au o bibliografie pentru rezidenţiat FOTO: Arhivă
Mediciniştii nu au o bibliografie pentru rezidenţiat FOTO: Arhivă

Manualul de pe care tinerii din an terminal de la medicină trebuie să înveţe pentru cel mai important examen din cariera lor a apărut abia săptămâna aceasta. Asta deşi manualul a fost dat către Editura Medicală pentru tipărire încă din luna iunie a acestui an şi trebuia să apară în noiembrie. Lipseşte în continuare însă bibliografia, astfel că tinerii nu ştiu deocamdată pe ce să îşi axeze studiul.

Peste 500 de tineri termină anul acesta Medicina la Iaşi şi urmează să susţină examenul de rezidenţiat. Până în această săptămână însă nu aveau nici măcar un manual de pe care să înveţe. Cele două volume care însumează o mie de pagini au fost date spre tipărire în vara anului trecut şi în iniţial în luna noiembrie trebuiau să se găsească pe piaţă.

Tinerii au primit mai multe amânări şi abia săptămâna aceasta a fost tipărit şi trimis către universităţi. Rămâne însă problema bibliografiei, care nu a fost deocamdată publicată, iar volumul de studiu este mare.

  ‘’Noi suntem obişnuiţi cu un volum mare de informaţii pe care să le învăţăm în scurt timp. Dar acesta este un concurs al vieţii, pe baza lui alegi ce vei face pentru tot restul vieţii. Este indicat să treci de câteva ori prin materie înainte de a te prezenta la examen. Sperăm să apară şi bibliografia ca să ştim exact ce să învăţăm’’, spune Loredana Curecheriu, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi. 

Şi profesorii spun că este nevoie de o pregătire riguroasă pentru acest examen. Legea prevede că manualul trebuie să fie accesibil cu 6 luni înainte de examen, dar profesorii susţin că este nevoie de mult mai mult. 

‘’Rezidenţiatul este un concurs care schimbă viaţa unor tineri, încât nu ne permitem să-i ţinem pe tineri în tensiune până apare bibliografia de rezidenţiat. Această tematică trebuie publicată cât mai repede’’, spune prof. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală Iaşi. 

Până la rezidenţiatul din luna noiembrie, tinerii vor susţine o simulare a examenului ce va avea loc în martie.  

Vă mai recomandăm:

Cum a ajuns UMF Iaşi cuibul corupţilor în universităţile din ţară: 1.000 de tineri străini, implicaţi în scandalul anului din învăţământul românesc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite