Matematicienii României. Vlad şi Luca, medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ciocîrlan şi Luca Năstasă / FOTO: UAIC
Vlad Ciocîrlan şi Luca Năstasă / FOTO: UAIC

Competiţia organizată de către Facultatea de Matematică a Universităţii din Belgrad a strâns studenţi de la 16 universităţi europene.

Echipa de studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc la Palić, în Serbia, în perioada 27 mai - 1 iunie 2022. Competiţia a fost organizată de Facultatea de Matematică a Universităţii din Belgrad.

Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Vlad Ciocîrlan, student la Facultatea de Matematică şi Luca Năstasă de la Facultatea de Informatică. Din echipa universităţii ieşene a mai făcut parte şi Robert Antohi, student la Facultatea de Informatică.

SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internaţională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei şi care se adresează studenţilor din primii doi ani de studiu.

Anul acesta a avut loc cea de-a 16-a ediţie, la care au participat studenţi de la 16 universităţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România şi Serbia.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Povestea uneia dintre cele mai frumoase zece gări din România. Un ordin de război celebru s-a dat de aici FOTO

Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei, decimată în pădurile din Izium din cauza comandanţilor incompetenţi. Ce spune ultimul raport al ISW

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite