Marele oraș din România care așteaptă să „explodeze” din punct de vedere economic. Atrage tinerii din toate colțurile țării ca un magnet

0
Publicat:

Un mare oraș din România speră că va „exploda”, în următorii ani, din punct de vedere economic. Aflat în plină dezvoltare, a devenit un punct de interes pentru tineri dar și pentru locuitorii altor orașe din țară și din afara României.

Palatul Culturii Iași SURSĂ FOTO Ionuț Dejeanu Facebook
Palatul Culturii Iași SURSĂ FOTO Ionuț Dejeanu Facebook

Este vorba despre Iași, oraș universitar care reprezintă o adevărată pepinieră când vine vorba despre forța de muncă calificată.

Marele oraș din România care așteaptă să „explodeze” din punct de vedere economic

Fiind primul județ din țară ca populație, după București, Iașiul a început să fie, în ultimii ani, un real punct de interes pentru tinerii din toate colțurile țării. Cunoscut la nivel internațional ca un important centru universitar, Iașiul reușește să atragă și foarte mulți investitori, fiind o adevărată pepinieră când vine vorba despre forța de muncă calificată. 

Astfel, s-a înregistrat o evoluție importantă și la capitolul imobiliare, iar specialiștii au explicat acest fenomen.

Iașiul este un oraș în plină dezvoltare. Fiind un oraș universitar, reușește să atragă foarte mulți tineri, din toate colțurile țării și nu numai. Astfel, datorită universităților există și multă resursă umană. Mulți dintre tinerii care aleg să studieze în Iași aleg și să locuiască în acest oraș, unde își întemeiază familii și se angajează. Mulți dintre clienții noștri sunt studenți sau absolvenți, care se angajează și își achiziționează locuințe în Iași”, a precizat Claudiu Petre, consilier imobiliar din Iași.

Cetățeni ucrainieni și moldoveni cumpără locuințe în Iași

Consilierii imobiliari au observat că, de câțiva ani, există tot mai mulți cetățeni din Ucraina și Republica Moldova care aleg să achiziționeze locuințe în Iași. 

Eram obișnuiți să avem clienți din Republica Moldova, care achiziționau apartamente în Iași, mai ales ca investiție. Practic, le închiriau lunar sau în regim hotelier. Numărul lor a crescut, mai ales de când a izbucnit războiul din Ucraina. Totodată, avem și clienți ucrainieni și nu ne referim doar la cei care închiriază apartamente. Am semnat foarte multe contracte cu persoane de Ucraina, care au achiziționat apartamente în Iași”, a mai spus consilierul imobiliar din Iași.

Relațiile dintre universități și marile companii, punctul forte al Iașiului

Având unele dintre cele mai bune universități din țară, capitala Moldovei a reușit să atragă foarte multe nume mari. Astfel, companii celebre și-au făcut apariția în Iași și angajează mii de absolvenți, din toate domeniile. Conform reprezentanților din multinaționale, acest lucru reprezintă un real avantaj atât pentru angajatori cât și pentru universități.

Iașiul s-a transformat în ultimii ani, mai ales datorită investițiilor care au fost făcute în clădirile de birouri. Există campusuri în care s-au reunit unele dintre cele mai importante companii din lume. Totodată, s-au format relații strânse de colaborare între universități și reprezentanții acestor companii, facultăților oferind forță de muncă foarte bine pregătită”, au precizat reprezentanții unei mulținaționale cu sediu în Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite