Metoda prin care poți face bani, cu puțin efort. „Investiția e minimă“, spune un mic antreprenor

0
Publicat:

În ultimii ani, tot mai mulți români au început să pună pe picioare mici afaceri, din care să obțină, lunar, venituri considerabile. O idee inedită, care funcționează mai ales în orașele turistice ale României, poate genera sume importante de bani, cu investiție minimă.

Închiriere apartament SURSĂ Arhiva Adevărul
Închiriere apartament SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, foarte mulți români au început să subîchirieze imobile - adică să închirieze apartamente pe care, cu acordul proprietarilor, le oferă apoi mai departe spre închiriere în regim hotelier.

Apartamentele în regim hotelier, la mare căutare

Moda subînchirierii este tot mai prezentă în marile orașe ale României. Astfel, există foarte multe persoane care transformă această metodă într-o adevărată afacere, care reușește să genereze venituri considerabile, mai ales în perioadele bune ale anului.

Radu, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Iași, s-a implicat într-o astfel de activitate, investind inițial într-un singur apartament.

Am început cu un singur apartament, voiam să testez piața, fără să-mi asum riscuri financiare prea mari. Am închiriat un apartament în zona centrală a Iașiului și cu acordul proprietarului a început să îl închiriez în regim hotelier. Astfel, l-am pus pe site-urile de cazări în regim hotelier și am reușit, în prima lună, să obțin aproximativ 3.200 de lei din închirieri. Bineînțeles, nu vorbim despre profit, pentru că o parte din bani, aproximativ 2.000-2.200 de lei se duc spre chirie și utilități. Dar, am făcut un calcul și am zis să îmi asum riscul în continuare”, a povestit Radu.

În acest moment gestionează 14 apartamente în Iași

Simțind potențialul acestei mici afaceri, Radu a continuat să încheie angajamente cu proprietarii de apartamente din Iași și să închirieze, în continuare, tot mai multe apartamente. Astfel, a ajuns să gestioneze nu mai puțin de 14 locuințe, pe care le subînchiriază, în regim hotelier.

În acest moment am 14 apartamente, de care mă ocup personal. Investiția e minimă, pentru că ai nevoie doar de două luni de chirie, pentru un apartament. Totodată, trebuie să identifici proprietarii care sunt de acord cu acest lucru. Nu sunt ocupate toate apartamentele simultan, deși ar fi ideal să se întâmple așa. Există perioade mai bune și perioade mai rele, dar nu am încheiat pe minus vreo lună până în prezent”, a adăugat tânărul ieșean.

Ce venituri aduce această activitate?

Tânărul ieșean a povestit că pentru fiecare apartament pe care l-a închiriat plătește, lunar, sume cuprinse între 300 și 400 de euro. Totodată, a dezvăluit că o noapte de cazare în apartamentele pe care le gestionează pornește de la aproximativ 220 de lei.

Putem face un calcul simplu și vedem că, lunar, cele 14 apartamente mă costă aproximativ 4.800-5.000 de euro. Deci, principalul obiectiv pe care îl am, lunar, este să acopăr din închirierea în regim hotelier chiriile către proprietari.

După ce scad și cheltuielile, aflu profitul lunar. Există și luni mai bune, dar și luni mai slabe. Vara, de exemplu, funcționează foarte bine. Totodată, în perioada sărbătorilor de iarnă, apartamentele au fost închiriate aproape toată luna decembrie.

Trăgând linie, pot spune că în fiecare lună am rămas cu un profit de aproximativ 1.500 de euro. Deci, un salariu foarte bun, pe care îl obții destul de ușor. Este ca un venit pasiv”, a încheiat ieșeanul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite