Liga Studenţilor din Iaşi: Fiul rectorului Tudorel Toader nu poate avansa la gradul de lector pentru că nu şi-a publicat teza de doctorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liga Studenţilor din Iaşi: Fiul rectorului Tudorel Toader nu poate avansa la gradul de lector pentru că nu şi-a publicat teza de doctorat
Liga Studenţilor din Iaşi: Fiul rectorului Tudorel Toader nu poate avansa la gradul de lector pentru că nu şi-a publicat teza de doctorat

Liga Studenţilor (LS) Iaşi solicită Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi să respingă dosarul pentru avansarea în gradul de lector depus de Ionuţ-Alexandru Toader, fiul rectorului în funcţie, Tudorel Toader, deoarece nu îndeplineşte condiţiile necesare.

Ionuţ Alexandru Toader, în prezent asistent universitar doctor, şi-a depus dosarul de candidatură pentru postul de lector la Facultatea de Drept, susţinând că teza sa de doctorat a fost publicată anul acesta la Editura Hamangiu, având ISBN nr. 978-606-27-1797-1 şi 218 pagini.

Din verificările realizate de Liga Studenţilor, Editura Hamangiu nu a publicat în acest an teza de doctorat a lui Ionuţ-Alexandru Toader.

"Teza nu este în rândul cărţilor în curs de apariţie la editură, iar aceasta nici nu o are inclusă în planul de publicare pentru următoarele două luni. Simpla emitere a numărului unic ISBN nu poate fi considerată drept o publicare a tezei, nefiind îndeplinită condiţia legală de publicare, adică de aducere la cunoştinţa publicului a operei, aşa cum este definită de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor. Ionuţ-Alexandru Toader a susţinut teza de doctorat intitulată «Răspunderea juridică a notarului public în context naţional şi european» în septembrie 2016 la Universitatea «Titu Maiorescu» din Bucureşti, depăşind cu aproape trei ani termenul de graţie pentru publicarea tezei, având la dispoziţie în total mai bine de patru ani şi jumătate în care ar fi putut să îşi publice teza", susţine Liga Studenţilor Iaşi.

Potrivit Ligii Studenţilor, fiul rectorului Tudorel Toader nu îndeplineşte astfel criteriile impuse de către Universitatea "Cuza" prin Hotărârea de Senat nr. 5 din 28.09.2017 prin care s-au aprobat criteriile minimale pentru ocuparea posturilor didactice de asistent şi lector, care menţionează că pentru postul de lector la Facultatea de Drept este necesară "teza de doctorat publicată la o editură de prestigiu recunoscută în domeniul ştiinţelor juridice".

Condiţia trebuie îndeplinită la momentul depunerii dosarului, neacceptându-se ca teza de doctorat să fie "în curs de publicare", la o dată nedeterminată.

"În situaţia în care va fi validat concursul, iar domnul Ionuţ-Alexandru Toader va ocupa funcţia de lector, vom realiza toate demersurile legale pentru a împiedica încălcarea normelor interne ale UAIC şi a apăra demnitatea tuturor celorlalte cadre didactice şi de cercetare, care resping avansarea în funcţie pe bază de nepotism şi de afiliere la clanul academic condus de rectorul Tudorel Toader”, a declarat Matei Pieca, purtător de cuvânt al Ligii Studenţilor Iaşi.

Ionuţ Alexandru Toader este unic candidat pentru un post de lector la Facultatea de Drept din cadrul universităţii ieşene, înscrierile încheindu-se în 21 iunie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite