Laborator modern pentru studenţii înscrişi în Iaşi la Informatică Economică. Cât a costat investiţia unei firme de IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator FEAA Iaşi
Laborator FEAA Iaşi

Un spaţiu de studiu de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a fost total transformat. Acesta este cel de-al zecelea laborator de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi modernizat şi dotat cu ajutorul sponsorizărilor venite de la firme private.

Început de an universitar în condiţii moderne pentru studenţii de la Informatică Economică. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a inaugurat cel de-al zecea laboratorul de informatică. Spaţiul, denumit Axapta, este la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi a fost renovat cu sprijinul companiei Falcon Trading. Investiţia a ajuns la peste 50.000 de euro.

„Atunci când partenerii din mediul de afaceri vin către universitate, acesta este un semn de credibilitate şi confirmarea că merită să investească în educaţie”, a transmis prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, la inaugurarea spaţiului. 

În ultimii doi ani, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost renovate şi modernizate laboratoare şi un amfiteatru cu sprijinul unor firme private. Printre aceste companii se numără Gemini CAD Systems, Amazon, Bitdefender, AquaSoft, Centric, Levi 9, Continental, BCR şi Conduent.

Cel mai recent proiect de transformare a fost finanţat de o companie locală, Falcon Trading, înfiinţată în 1996 şi care activează în domeniul IT din 2000. Printre clienţii firmei din Iaşi se află companii din ţară şi străinătate. Cifra de afaceri a Falcon Trading pe 2017 depăşeşte 6,5 milioane de lei, iar profitul a fost anul trecut de  1,6 milioane de lei. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite