Iulian Dascălu rămâne cel mai avut ieşean, potrivit Forbes. Alţi 12 ieşeni au intrat în topul bogaţilor din România, cu o avere totală de 248 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de ediţia precedentă a topului, anul acesta au intrat doar 13 ieşeni, faţă de 14 în 2012. Averea cumulată a acestora a scăzut de la 310 de milioane de euro la 248 de milioane de euro.

Cel mai bogat ieşean rămâne, în continuare, Iulian Dascălu, patronul lanţului de mall-uri din Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, dar şi al complexului Palas di Iaşi. Averea pe care i-o atribuie cei de la Forbes este de 90 de milioane de euro, în scădere cu 10 milioane de euro comparativ cu anul trecut. Suma îl plasează pe Dascălu pe locul 38 în topul Forbes - 500 de miliardari, ediţia 2013.

Următorul ieşean în topul Forbes se situează abia pe locul 152. Este vorba despre Constantin Comănescu, patronul Remat, cu o avere estimată la 27 de milioane de euro.

Pe locul trei în clasamentul bogaţilor Iaşiului (159 la nivel naţional) se poziţionează Dan Fitterman, deţinătorul spitalului privat Arcadia, cu o avere calculată de specialiştii Forbes la 25 de milioane de euro.

În ciuda dificultăţilor financiare, Dănuţ Prisecariu, patronul hotelurilor Traian şi Astoria, dar şi a mall-ului Uvertura din Botoşani, a prins şi anul acesta topul Forbes. Averea îi este estimată la 20 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai puţin decât anul trecut, fapt care îl poziţionează pe locul 191 la nivel naţional şi pe locul 4 la nivel local.

Pe locul 5 în Iaşi este creditat Neculai Apostol şi fii săi, proprietarii brandului Kosarom, cu o avere estimată la 16 milioane de euro, în scădere cu 2 milioane de euro faţă de ediţia precedentă. Apostol se situează pe locul 224 la nivel naţional.

Pe locurile 6-9 urmează patru ieşeni cu averi estimate la 10 milioane de euro. Primul este Dan Stratan, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. Stratan este patronul Romcapital Invest. Urmează George Ivănescu, patronul firmelor Build Corp şi Build Corp Prefabricate, societăţi aflate, neoficial, în portofoliul lui Iulian Dascălu. Tot cu 10 milione de euro sunt creditaţi dealerul auto Bogdan Piţigoi şi creatoare de modă Irina Schrotter.

Pe locurile 10-11 în topul pe Iaşi al Forbes, cu câte 9 milioane de euro, se situează Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea, şi familia Ioan şi Tereza Prisecaru, administratorii firmelor Conex.

Ultimii doi ieşeni intraţi în topul Forbes 2013 sunt Bogdan Cihodaru, patronul televiziunii Iaşi TV Life, şi Ioan Pârâu, administratorul firmei Total Gaz. Cei doi au o avere estimată la 7 milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite