IT-ul, "El Dorado" pentru piaţa muncii la Iaşi. Angajări masive în următorii doi ani anunţate de o companie importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajat la firmă de IT FOTO Adevărul
Angajat la firmă de IT FOTO Adevărul

Domeniul IT rămâne gura de oxigen pentru piaţa muncii din capitala Moldovei. Oficialii uneia dintre cele mai importante companii din domeniu cu sucursală la Iaşi anunţă că au drept "target" 200 de noi angajaţi în următorii doi ani.

Pe o piaţă a muncii care oferă în continuare puţine oportunităţi, domeniul IT rămâne principalul "aspirator" de tineri absolvenţi în capitala Moldovei.

Statistica oficială arată că în Iaşi există în acest moment peste 700 de firme cu specific IT, care au înregistrat un profit cumulat de peste 100 de milioane de euro la nivelul anului 2011.

În ciuda temerilor enunţate de anumiţi analişti economici, potrivit cărora piaţa de profil ar fi saturată, nume mari în domeniu anunţă în continuare că fac angajări masive.

Oficialii Centrului de Dezvoltare Ness Iaşi, care funcţionează din 2012 în cadrul complexului de clădiri de birouri de la Palas, au mediatizat ieri, 27 mai, un proiect în valoare de 24,2 milioane de lei destinat angajării de 200 de programatori în următorii doi ani.

„Aceste locuri de muncă vor fi create în urma unui proiect de extindere susţinut de Guvernul României care va sprijini firma cu 24,2 milioane de lei. Vor fi create, în medie, 70 de locuri de muncă noi în fiecare an, până în 2016. Astfel, centrul de la Iaşi va deveni al doilea cel mai mare din Europa de Est“, a transmis Ştefan Rusu, reprezentant Ness România.

Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, a aprobat un ajutor de stat în valoare de 24.269.167 lei (5.434.206 euro) pentru implementarea proiectului de investiţii al companiei Ness.

În cadrul proiectului de extindere, Ness România va furniza servicii de dezvoltare software orientat client (Software Engineering Products – SEP). Şefii Ness îşi propun creşterea ponderii cifrei de afaceri aferentă acestei activităţi până la aproximativ 90% din valoarea cifrei de afaceri a companiei.

Potrivit ultimei declaraţii fiscale, Ness România a raportat, în 2012, o cifră de afaceri netă de aproximativ 13 milioane de lei şi un profit net de aproape 650.000 de lei.

Din banii alocaţi de Guvern, se acoperă atât salarii pentru noii angajaţi, cât şi investiţii în echipamente. În acest moment, firma are în jur de 120 de angajaţi şi ocupă trei dintre etajele uneia dintre clădirile United Business Center din cadrul Palas.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Industria IT, noua perlă a economiei Moldovei: profit anual de 100 de milioane de euro înregistrat la Iaşi

IT-ul, puntea de legătură între Iaşi şi regiunea chineză Jilin

FOTO 150 de locuri de muncă în IT, oferite în 2012 de compania Endava

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite