ÎPS Teofan: „Rugăciunea noastră cuprinde suferinţa celor bolnavi şi strădania ostenitorilor din spitale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Cucu
FOTO Andrei Cucu

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, laudă, într-un mesaj transmis credincioşilor aflaţi la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi, strădania medicilor şi a celorlalţi angajaţi din spitale, pe care-i numeşte „ostenitori”

Sâmbătă, 9 octombrie, în a doua zi de pelerinaj la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a adresat un mesaj tuturor credincioşilor. 

În cuvântul său, ÎPS Teofan a subliniat faptul că rugăciunea către Sfânta Parascheva cuprinde suferinţa bolnavilor din întreaga lume, dar şi strădania cadrelor medicale din spitale.

„Anul acesta, pelerinii vin la Iaşi şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea lor cu privire la sănătatea proprie şi a celor dragi şi, pe căi neînţelese uneori de mintea noastră, Cuvioasa oferă răspuns, dăruieşte încredere şi binecuvintează. Rugăciunea noastră către Sfânta Parascheva cuprinde şi suferinţa celor bolnavi din întreaga lume precum şi strădania ostenitorilor din spitale", se arată în mesajul mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

Anul acesta, se împlinesc 380 de ani de la aducerea la Iaşi a moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva. 

12.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaştele sfinte până sâmbătă, 9 octombrie, la prânz. 

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă vineri, 8 octombrie, în curtea Catedralei Mitropolitane, acolo unde va putea fi sărutată şi atinsă de toţi pelerinii până pe 15 octombrie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

A început cel mai mare pelerinaj din ţară, la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi. Închinarea, lăsată la liber, fără certificat verde. Medicii sunt îngroziţi

Armata din umbră a Europei: cine se ocupă de respingerea refugiaţilor din Orientul Mijlociu la graniţele externe ale UE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite