Armata a preluat managementul Spitalului Modular de la Iaşi. Unitatea medicală se redeschide după 8 luni în care nu a fost folosită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Modular de la Leţcani, jud. Iaşi  FOTO Andrei Luca
Spitalul Modular de la Leţcani, jud. Iaşi  FOTO Andrei Luca

Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, cel mai mare spital de acest tip din ţară, se  redeschide sâmbătă, după 8 luni în care nu a fost folosit.

Ministerul Apărării anunţă că managementul Spitalului Modular de la Leţcani va fi preluat de o echipă militară, începând de sâmbătă, 9 octombrie, 25 de medici, asistenţi medicali şi brancardieri vor operaţionaliza unitatea medicală din judeţul Iaşi.

„La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenţi medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă, 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienţilor COVID-19”, a transmis Ministrul Apărării. 

Potrivit acestuia, Forţele Aeriene Române vor pune la dispoziţie capabilităţile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienţi sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în ţară sau în străinătate. 

Spitalul mobil de la Leţcani a fost cumpărat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, din fondurile consiliilor judeţene din Iaşi şi Neamţ.

La ora actuală toate locurile din spitalele pentru pacienţii COVID-19 sunt ocupate. Incidenţa crescută a infecţiei în rândul populaţiei îi face pe mulţi ieşeni care prezintă simptome de boală să solicite testarea la domiciliu. Însă, numărul de echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi este limitat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: „Să fie iniţiat un lockdown de cel puţin două săptămâni. Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum”

A început cel mai mare pelerinaj din ţară, la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi. Închinarea, lăsată la liber, fără certificat verde. Medicii sunt îngroziţi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite