Ion Caramitru a decis să mute la Iaşi Gala Premiilor UNITER din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a anunţat astăzi că ediţia din acest an a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) va avea loc la Iaşi.

Decizia a fost luată în urma unei discuţii avute astăzi cu Ion Caramitru, Directorul UNITER. „La sfârşitul săptămânii trecute Consiliul Judeţean a organizat spectacolul <<Trecut-au anii>>, prin care l-am omagiat pe marele nostru poet Mihai EMINESCU. Atunci invitatul de marcă a fost maestrul Ion Caramitru, Directorul Teatrului Naţional din Bucureşti şi totodată fost Ministru al Culturii. Domnia sa s-a întors la Iaşi, dar, de data aceasta, în calitate de Preşedinte al UNITER. În urma discuţiilor purtate astăzi dimineaţă, cu bucurie şi cu recunoştinţă faţă de această instituţie, vă anunţ că cea de-a XXI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, Oscarurile româneşti, se va desfăşura la Iaşi. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional, în data de 13 mai. Vom avea circa 200 invitaţi, atât din ţară, cât şi din străinătate”, a declarat Cristian Adomniţei

Ion Caramitru a lăudat iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean de a sprijini organizarea unui astfel de eveniment la Iaşi. Acesta a adăugat că, exceptând anul 2007, când evenimentul a fost organizat la Sibiu, este pentru prima dată când Gala Premiilor UNITER se va desfăşura în afara Capitalei. „Ideea de a organiza Gala UNITER la Iaşi am avut-o mai demult. Cunosc foarte bine istoria Iaşiului, în mod special istoria sa contemporană. Iaşul are mulţi oameni şi locuri de valoare. În prezent, nu cred că există un spaţiu mai generos, mai frumos şi mai plin de istorie pentru Gala noastră decât Teatrul Naţional din Iaşi. Cred că venirea Galei aici are toate datele unui succes. Mă bucur că am găsit în domnul Preşedinte Adomniţei nu numai un partener, cât şi un entuziast susţinător al culturii ieşene. Cred că acest lucru este un noroc pentru Iaşi”, a afirmat fostul ministru al Culturii.

Gala UNITER va fi transmisă în direct de TVR1, TVR Internaţional şi pe internet. Bugetul integral al Galei UNITER este de 911.000 lei, contribuţia financiară a Consiliului Judeţean Iaşi şi a altor autorităţi şi firme ieşene urmând a fi de maxim 180.000 lei. Din partea Consiliului Judeţean, managerul de proiect va fi Dan Lungu, Directorul Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite