Investiţie de 12 milioane de lei în Unitatea de Primiri Urgenţe de la cel mai mare spital pentru copii din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect pe fonduri europene care vizează modernizări la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria“ va fi implementat la Iaşi.

Proiectul „Extindere şi dotare Unitate Funcţională Regională de Urgenţe în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria»“ a intrat în precontractare, după vizita reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Nord Est. Investiţia prevede extinderea construcţiei în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, dar şi dotarea cu aparatură performantă.


Valoarea totală a proiectului este de 12,1 milioane de lei, Consiliului Judeţean participând cu 5,4 milioane de lei, iar lucrările vor trebui realizate în termen de de 31 de luni.

„Acum, UPU funcţionează într-un spaţiu de numai 98 de metri pătraţi, insuficient pentru desfăşurarea actului medical în condiţii moderne. Noua clădire va avea o suprafaţă de 2281 de metri pătraţi. Aici, vor exista spaţii pentru primirea şi trierea pacienţilor, cameră de resuscitare, spaţiu pentru decontaminare, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţii tehnice şi sală de aşteptare. Pe acoperiş va fi amenajat un helipunct pentru urgenţele majore“, au explicat oficialii CJ Iaşi.

Anual, în UPU „Sf. Maria“ sunt trataţi aproximativ 40.000 de pacienţi din toate judeţele Moldovei. Unitatea va avea, după terminarea lucrărilor, 176 de cadre medicale.

Acest proiect vine în completarea unuia mai amplu, modernizarea întregului spital, pentru care deja s-au început lucrările. Valoarea acestui proiect este de 121,4 milioane de lei, iar intervenţiile vor dura 56 de luni.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite