Invazie de ploșnițe într-un spital din Iași. Pacienții s-a plâns că sunt mușcați de insecte

0
Publicat:

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a fost nevoită să ia o măsură drastică. Un pavilion al unităţii medicale a fost închis din cauza ploşniţelor, iar pacienții au trecut printr-un proces destul de delicat de dezinsecție.

Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi SURSĂ Facebook
Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi SURSĂ Facebook

Din informaţiile apărute până în prezent, reiese că unitatea medicală se confruntă cu o infestaţie cu ploşniţe. Astfel, a fost necesară o dezinfecţie aprofundată pentru ca starea de normalitate să fie restabilită.

Când a fost închis pavilionul şi ce se întâmplă cu pacienţii

Totul a început după ce unii pacienți au semnalat că sunt mușcați de insectele care se cuibăresc în mobilier, în pardosea și în piesele de lenjerie de pat. Conform informaţiilor apărute până în prezent, pacienţii care se aflat în secţia dedicată toxicodependenţilor au fost redirecţionaţi către alte pavilioane din cadrul spitalului.

Totodată, accesul în interiorul pavilionului afectat a fost restricţionat chiar şi pentru angajaţii institutului. Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola a declarat că a închis Secţia Vlll Acuţi, toxicodependenţă, pe data de 27 septembrie şi că acest lucru a fost comunicat şi către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. 

,,Secţia a fost închisă, iar pacienţii au fost externaţi la cerere sau redistribuiţi către celelalte secţii ale institutului, după ce au fost supuşi unei igienizări prealabile şi după ce li s-au furnizat echipamente de unită folosinţă. La preluarea pe noile secţii, în baza procedurilor existente la nivelul unităţii medicale, pacienţii au fost din nou igienizaţi", au precizat reprezentanţii unităţii medicale din Iaşi, conform ziaruldeiasi.ro.

Totodată, conducerea spitalului a mai menţionat că unitatea rămâne închisă în continuare, până la finalizarea procesului de dezinsecţie.

Astfel de probleme au mai fost sesizate în trecut. Reclamaţiile s-au dovedit false

Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi s-a mai confruntat cu astfel de probleme şi în trecut. În luna decembrie a anului 2022, o sesizare către DSP Iaşi, pe acest subiect, a dus la închiderea unui pavilion al spitalului. În cele din urmă, atât conducerea unităţii medical cât şi reprezentanţii DSP, care au efectuat mai multe controale, au demonstrat că plângerea făcută de către aparţinători nu era întemeiată şi că nu a existat o infestaţie cu ploşniţe. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite