Intervenție antitero pe Aeroportul Iași. Avionul de Tel Aviv a revenit pe pistă din cauza unui pasager

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion care a decolat de pe Aeroportul Iași cu direcția Tel Aviv a revenit la sol, deoarece un pasager nu a ascultat indicațiile membrilor echipajului și a devenit recalcitrant, împreună cu alte două persoane.

Aeronava WizzAir. FOTO IASI AIRPORT
Aeronava WizzAir. FOTO IASI AIRPORT

Polițiștii de frontieră de la Aeroportul Iași, împreună cu jandarmii și o echipă a Brigăzii Anti-tero SRI Iași au fost solicitați de către comandantul unei aeronave care decolase în direcția Tel Aviv, deoarece mai multe persoane au devenit recalcitrante în interiorul avionului. 

O persoană de sex feminin, cetăţean israelian în vârstă de 20 ani, a manifestat un comportament necorespunzător ignorând indicaţiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei.

După decizia căpitanului ca persoana în cauză să fie debarcată, alte două persoane au devenit nervoase și au înjurat membrii echipajului. 

„Un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proliferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului, iar un cetăţean american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor. Având în vedere comportamentul persoanelor în cauză, căpitanul a considerat că nu poate efectua zborul în condiţii de siguranţă, sens în care a luat decizia anulării zborului către Tel-Aviv. Pe timpul procedurii de debarcare reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au intervenit, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi al Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei și debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine”, a transmis Poliția de Frontieră. 

Israelianul a fost amendat cu 4.000 de lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport. 

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, anunță polițiștii.

„Un pasager care se îmbarcase pentru cursa Iași - Tel-Aviv și care și-a aprins țigara electronică în timp ce aeronava se afla în mișcare a ignorat în mod repetat avertismentele echipajului de zbor, iar aeronava a trebuit să se întoarcă la platformă. Pasagerul a fost preluat de Poliția de Frontieră”, au declarat reprezentanții Aeroportului Iași. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite