Interlopul care a săpat groapa unui senator le râde în nas procurorilor. Vandam, pus în libertate după 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis vineri, 29 mai, ca interlopul ieşean Vandam Constantin să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care a fost reclamat la Parchet de către senatorul Ionel Agrigoroaei.

Vandam Constantin a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar în care este acuzat de furt, tulburare de posesie şi distrugere. Plângerile care stau la baza dosarului lui Vandam, membru al clanului Tănase, au fost făcute de către senatorul Ionel Agrigoroaei, cel care, de mai bine de jumătate de an, se află într-un conflict deschis cu interlopul. Cei doi au locuit o vreme împreună, în aceeaşi vilă, ambii susţinând că sunt proprietari.

S-a ajuns în această situaţie după ce o parte din vila în care locuia senatorul ieşean a fost scoasă la licitaţie din cauza unui credit neplătit. Corpul imobilului a fost achiziţionat la o licitaţie publică de către Vandam Constantin, un tânăr de 20 de ani, cu suma de 37.000 de euro.

După ce s-a mutat în aceeaşi casă cu Ionel Agrigoroaei, Vandam Constantin şi familia sa au început să-l terorizeze pe senator, scandalul culminând cu o groapă pe care interlopii au săpat-o pentru demnitar. Peste 25 de plângeri a depus autorităţilor locale Ionel Agrigoroaei, majoritatea conaexate în dosarul în care Vandam Constantin a fost reţinut, pentru ca apoi să fie eliberat.



Din informaţiile „Adevărul“, procurorii ieşeni l-ar investiga în acest caz şi pe avocatul lui Vandam Constantin, Cristian Curcă. Avocatul ne-a precizat aseară că nu a putut să-şi reprezinte clientul în instanţă din acest motiv. El a fost reclamat la Parchet de către Ionel Agrigoroaei ca fiind persoana din spatele scandalului cu vila din Copou.

image
„Domnul senator mi-a depus şi mie plângere, şi în felul acesta s-a născut un presupus conflict de interese. Deşi eu sunt cel care ştie cel mai bine dedesubturile acestui caz, sunt în imposibilitatea de a-l reprezenta. Aştept să fiu chemat la audieri, având în vedere că, la audierile clienţilor mei, prima întrebare care li s-a pus a fost despre mine. Este un bâlci, această anchetă, un adevărat circ“, ne-a spus Curcă.


La rândul său, contactat telefonic, senatorul Ionel Agrigoroaei a precizat ieri că a înaintat autorităţilor imagini de pe camerele de supraveghere din care reiese că avocatul lui Vandam Constantin i-ar fi incitat pe acesta şi pe apropiaţii săi să distrugă diferite bunuri. „Când au fost distruse camerele de supraveghere, avocatul era cel care le indica fiecăruia ce şi cum să facă. La fel s-a întâmplat şi în alte situaţii“, ne-a spus Agrigoroaei.

Citeşte şi: 

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite