Iniţiativa unui profesor: o excursie gratuită pentru toţi elevii din şcoala în care lucrează. „40% nu au văzut blocuri, 98% nu au părăsit graniţele judeţului”

0
0

Un profesor de sport a apelat la generozitatea utilizatorilor de Facebook să le ofere elevilor săi o excursie înrt-un alt judeţ, decât cel în care locuiesc.

Adrian Pelczer, profesor de educaţie fizică şi sport la şcoala din satul ieşean Alexeni, le-a cerut sprijin utilizatorilor de Facebook de pe grupul „Eşti din Iaşi dacă…” pentru a le oferi o excursie gratuită celor 47 de elevi ai şcolii în care lucrează. 

Cadrul didactic a precizat în mesajul său că aproape jumătate dintre elevi nu au văzut Iaşul şi blocurile din oraş, în timp ce majoritatea nu a ieşit din judeţul Iaşi. 

 „Buna ziua! Sunt profesor de Educaţie fizică şi sport la şcoala gimnazială Alexeni şi, în urma discuţiilor cu elevii, am aflat că aproximativ 40% din ei nu au văzut Iaşul sau blocuri şi 98% nu au părăsit graniţele judeţului Iaşi. Şcoala gimnazială este mică, cu un număr de 47 de elevi. Pentru a schimba procentele am decis, împreună cu celelalte cadre didactice, să organizăm o excursie la Lacul Roşu, Cheile Bicazului, dar cu situaţia lor financiară este imposibil, aşa că apelam la dumneavoastră să ne ajutaţi“, a precizat profesorul Pelczer în postarea de pe reţeaua socială. 

Potrivit cadrului didactic, fiecare copil are nevoie de 60 de lei pentru a participa la excursie. „Pentru a schimba procentele am decis împreună cu celelalte cadre didactice să organizăm o excursie la Lacul Roşu, Cheile Bicazului, dar cu situaţia lor financiară este imposibil, aşa că apelăm la dumneavoastră să ne ajutaţi. Aveţi posibilitatea să trimiteţi un copil de la şcoala Alexeni în excursie pentru suma de 60 RON (cuprinde transportul de 50 RON şi intrarea la grădina zoologică şi plimbarea cu vaporaşul la baraj)”, a mai specificat profesorul. 

Cadrul didactic a lansat apelul joi, 24 mai, în cursul dimineţii. Vineri, 25 mai, profesorul a revenit şi a anunţat că, prin bunăvoinţa celor care au răspuns la apelul său, s-au strâns toţi banii necesari excursiei. 

Citeşte şi:

Cele mai frumoase locuri din judeţul Neamţ. 7 atracţii care nu trebuie ratate

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri