Incident şocant la Iaşi. Un bebeluş de 4 luni, care dormea în pat cu părinţii, a fost găsit fără suflare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Fetiţa de nici cinci luni dormea în acelaşi pat cu părinţii. Potrivit primelor informaţii, cei doi părinţi trăiesc în concubinaj şi au cinci copii.

Părinţii unui copil în vârstă de patru luni din judeţul Iaşi sunt cercetaţi penal de procurori şi poliţişti după ce bebeluşul lor a murit în condiţii suspecte. Fetiţa a fost găsită fără viaţă de mama ei, miercuri, 22 septembrie, în jurul orei 6:00. 

Copilul dormea în pat cu cei doi părinţi, care trăiesc în concubinaj şi au cinci copii. 

Medicii care au sosit la faţa locului au încercat să o resusciteze pe fetiţă timp de aproape 50 de minute, însă fără succes. Trupul acesteia a fost dus la Insitutul de Medicilă Legală pentru necropsie.

„La data de 22 septembrie, în jurul orei 07:00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, de către un bărbat despre faptul că fiica sa, în vârstă de 4 luni, nu mai respiră. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului bebeluşului. De asemenea, au fost informaţi reprezentanţii Protecţiei Copilului Iaşi cu privire la acest caz“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Potrivit vecinilor, părinţii consumă alcool în cantităţi mari. 

Iniţial, se lua în calcul posibilitatea ca peste noapte, poate fără să îşi dea seama, părinţii care dormeau cu cea mică în pat să o fi lovit şi în acest fel să se fi produs decesul. Acum, se ia în calcul şi varianta unei posibile intoxicaţii. 

 A fost deschisă o anchetă penală în acest caz de către poliţişti, dar şi Direcţia pentru Protecţia Copilului face verificări.

Vă recomandăm să citiţi şi:

CNSU: Carantină de noapte în weekend, de la incidenţa de 6 la mie şi doar pentru nevaccinaţi. Certificatul verde nu mai e necesar la copiii sub 12 ani

Bilanţ COVID: Mai mult de 7.000 de infectări depistate în ultimele 24 de ore. Nou record de pacienţi la ATI

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite