IKEA deschide primul magazin din Moldova, la Iași. Pe ce cartier au pus ochii suedezii

0
Publicat:

IKEA urmează să deschidă primul magazin din regiunea Moldovei. Acesta va fi amenajat la Iași, în cartierul Păcurari, unde retailerul suedez dorește să cumpere un teren de 50.000 mp.

Încă un magazin Ikea în România SURSA IKEA
Încă un magazin Ikea în România SURSA IKEA

În această zonă a orașului se mai află și alte magazine importante, frecventate de ieșeni. Conform informațiilor apărute până în prezent, anul trecut, în luna octombrie, Ermes Holding SRL, actual proprietar al terenului pe care ar urma să fie construit magazinul IKEA, a obținut, de la Primăria Municipiului Iași, un certificat de urbanism pentru cele patru parcele care fac obiectul antecontractului de vânzare-cumpărare pe care l-a încheiat cu IKEA România SRL, în data de 14 iulie 2023.

Cât a costat terenul pe care va fi construit magazinul IKEA

Conform informațiilor oferite de ziaruldeiasi.ro, obiectul primisiunii de vânzare constă în achiziția, cu finalizare în maximum trei ani, a unei suprafețe totale de teren de 52.105 mp, fiind vorba despre patru parcele de teren care se află în jurul magazinului de bricolaj Brico Depot. Conform informațiilor oferite de către ziarul local, părțile s-au înțeles la un preț de 80 de euro/mp. Astfel, costul total al terenului s-a ridicat la suma aproximativă de 4.2 milioane de euro.

Ieșenii așteaptă deschiderea IKEA

Zona în care va fi construit magazinul este deja reglementată urbanistic încă din momentul în care a fost construit complexul comercial ERA. Astfel, pentru emiterea autorizației de construire pentru amenajarea magazinului IKEA ar putea fi eliberată chiar în acest an.

Parcarea magazinului ar urma să fie amenajată în zona din fața magazinului de bricolaj Brico Depot, în timp ce magazinul va fi amplasat pe parcela aflată la vest de lanțul de retail. 

Ieșenii așteaptă cu nerăbdare deschiderea magazinului IKEA în capitala Moldovei. Până acum, în Iași există doar un singur punct de lucru, în care clienții pot merge pentru a ridica produsele comandate prin intermediul internetului. Acest punct de lucru, folosit ca centru de colectare, se află în zona industrială a orașului Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite