Ieşenii mor pe capete la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În total, pe parcursul anului 2011 în judeţ au fost înregistrate 84 de accidente de muncă.

Din acestea 16 s-au soldat cu decesul persoanelor implicate. „La Inspectorat au fost înregistrate 84 de accidente în total, din care 68 s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă", a explicat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi.

Unde este siguranţa în construcţii? Al doilea accident de muncă mortal în doar două zile la Iaşi UPDATE

Cea mai mare parte a accidentelor înregistrate a avut loc în domeniul construcţiilor, urmat de fabricarea de autovehicule, transportul terestru, alimentaţie publică şi fabricarea produselor farmaceutice. Situaţia este similară şi în cazul accidentelor de muncă mortale. „Au fost foarte multe accidente de circulaţie mortale care au avut loc în timpul orelorde serviciu, deci sunt accidente de muncă. Construcţiile se menţin şi în topul accidentelor mortale", a completat reprezentantul ITM Iaşi.

Printre companiile care au înregistrat accidente de muncă anul trecut se numără Avi Top, Build Corp sau Conest. De asemenea, ca accident de muncă mortal a fost înregistrată şi moartea tinerei Sorina Ferari în tragicul incendiu din complexul studenţesc Tudor Vladimirescu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite