Ieşenii au protestat pentru a cincea seară consecutiv. 15.000 de manifestanţi ieşit în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii au ieşit sâmbătă, 4 februarie, în stradă pentru a cincea seară consecutiv, în semn de nemulţumire faţă de OUG 13/2017, care aduce modificări legislaţiei penale.

ORA 22.40 Manifestanţii s-au reîntors în Piaţa Unirii după un marş prin oraş de aproape două ore. Oamenii au început să se retragă spre casă, dar au anunţat că şi mâine, 5 februarie, vor fi în piaţa.

ORA 22.00 Ieşenii care au ieşit în stradă mărşăluiesc spre punctul din care au plecat, Piaţa Unirii. Oamenii cer „Demisia” şi strigă cât pot de tare „PSD - ciuma roşie”.

ORA 21.45 Numărul manifestanţilor care participă la protest a crescut considerabil. În jur de 15.000 de oameni strigă „Uniţi Salvăm România”, „Hoţii!Hoţii!Hoţii”.

ORA 21.30 Ieşenii şi-au continuat marşul pe strada Sf. Lazăr. În faţa coloanei, protestatarii ieşeni au ridicat o pancartă cu mesajul „Moldova vrea autostradă”.

ORA 21.00 După ce au huiduit în faţa sediului PSD de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, protestatarii au coborât pe strada Palat şi i-au chemat pe ieşenii din casă să li se alăture.

ORA 20.40 Protestatarii au plecat din Piaţa Unirii în marş prin oraş. Acum, manifestanţii sunt pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Numărul lor a crescut considerabil odată cu plecarea din piaţă. În jur de 10.000 de ieşeni strigă "ALDE - PSD, trădători de patrie".

ORA 20.20 Peste 5.000 de protestatari îşi exprimă foarte gălăgios nemulţumirile faţă de OUG 13/2017. Numărul forţelor de ordine a crescut exponeţial, tot mai multe maşini ale Jandarmeriei venind spre Piaţa Unirii.

ORA 20.00 Ieşenii s-au oprit câteva minute din huiduieli şi au cântat imnul naţional. Numărul protestatarilor se apropie de 3.000. De pe străzile care duc în centrul oraşului se apropie constant grupuri de ieşeni care se alătură manifestanţilor.

ORA 19.30 În centrul oraşului Iaşi în acest moment se află în jur de 2.000 de protestatari. Manifestanţii sunt gălăgioşi şi strigă împotriva PSD. Oamenii fluieră, bat în tobe, suflă în vuvuzele şi repetă "PSD - ciuma roşie".

image

ORA 19.00 Câteva sute de ieşeni s-auu adunat deja în Piaţa Unirii. Oamenii continuă scandările împotriva Guvernului şi a PSD. 

______________________________________
Ieşenii se pregătesc să protesteze paşnic pentru a cincea seară consecutiv. 

Manifestanţii sunt aşteptaţi, ca în fiecare seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 18.00.

Ieşenii protestează pentru a cincea seară consecutiv faţă de OUG 13/2017, prin care mai multe infracţiuni din Codul Penal au fost modificate.

Protestatarii intenţionează să-şi manifeste nemulţumirile în aceeaşi notă paşnică pe care au afişat-o şi în serile trecute.

image

Vineri seara, în centrul Iaşiului şi pe străzile oraşului au scandat „Abrogare!” aproximativ 15.000 de oameni. Cu o seară mai devreme, tot în jur de 15.000 de ieşeni au ieşit în stradă. Miercuri seara, însă, în jur de 20.000 de manifestanţi au scandat mesaje anti-PSD în centrul Iaşiului. 

Protest la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite