Iaşi: Un student de la „Cuza“ este printre cei mai buni tineri matematicieni din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Burtea, student în anul II la Facultatea de Matematică, a ocupat locul I la Concursul Național Studențesc „Traian Lalescu" de la Constanţa. Tot un student dela „Cuza", Ştefan Mihăilă, s-a impus la secţiunea de informatică. Faza naţională a concursului s-a desfășurat în perioada 13-15 mai 2011, la Universitatea Maritimă din Constanța.

Cosmin Burtea a reuşit să întrunească toate sufragiile juriului de la secțiunea A-Ştiințe Matematice și Matematici Aplicate cu lucrarea „O problemă semiliniară cu condiție inițială de tip nelocal".

În cadrul concursului de informatică, Ştefan Mihăilă, student în anul I la Facultatea de Informatică de la „Cuza" a luat locul I pe ţară la secţiunea B-Electric, în timp ce Alexandru-Liviu Laslău (anul I) a luat locul V.

Studenţii din Iaşi dau năvală în străinătate pe perioada verii pentru a munci. Află aici care sunt ţările care mai fac angajări

Concursul,,Traian Lalescu" are o tradiție în învățământul românesc. În fiecare an, studenţii facultăților de matematică şi informatică se întâlnesc pentru a-şi demonstra abilitățile matematice.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite