Iaşi: Un furt de 29 de tone de fier de la SC Nicolina, pedepsit cu închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane acuzate de procurori că ar fi implicate în dispariţia unor utilaje din incinta SC Nicolina şi-au aflat pedepsele de la judecătorii Tribunalului Iaşi.

Citeşte şi: Iaşi:29 tone de fier de la SC Nicolina au fost furate în opt ore

Anchetatorii au susţinut că pe 17 ianuarie 2009 mai multe utilaje ale societăţii ieşene au fost făcute bucăţi şi apoi urcate într-un camion care le-a transportat la Galaţi. În urma cercetărilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că operaţiunea ar fi fost pusă la cale de Alexandru Paşcu, fost consilier economic al firmei care se ocupa de lichidarea societăţii ieşene, şi de Iulian Baicu, coordonator la momentul respetiv al societăţii care asigura paza la Nicolina.

„Alexandru Paşcu şi Iulian Baicu au promis paznicilor societăţii Nicolina SA , Gabriel Haraga, Ionel Fluturel, Dumitru Scorţanu şi Emanuel Indianu, că le vor da o sumă de bani pentru ca aceştia să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu , respectiv să permită în data de 17 ianuarie 2009, accesul unor maşini şi oameni în unitate, care să sustragă utilaje din incinta Secţiei de Turnătorie", se arată în actul de trimitere în judecată.

Alexandru Paşcu ar fi luat legătura cu Laurenţiu Roca şi Mihai Gălăţanu, administratorii unei firme din Roman, pentru a vinde fierul. Paşcu şi Baicu s-ar fi ales de pe urma acestei „afaceri" cu 10.000 de lei, dintre care 600 de lei au ajuns la paznici. Operaţiunea, mai arată oamenii legii, a fost descoperită pe 20 ianuarie de un inginer al fabricii.

Judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Paşcu la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Baicu a primit 2 ani şi 10 luni de închisoare, tot cu suspendare. Gabriel Haraga, Dumitru Scorţanu şi Emanuel Indianu au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare, iar  Mihai Gălăţanu şi Laurenţiu Roca câte 2 ani şi 2 luni de închisoare, tot cu suspendare. Sentinţa poate fi atacată la instanţa superioară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite