Iaşi: Ucis în urmă cu zece ani, dezgropat pentru un os

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romică Valentin Chiperi
Romică Valentin Chiperi

Procurorii Tribunalului Iaşi au deshumat cadavrul lui Gheorghe Paşcu, ucis în anul 2000 cu nouă lovituri de cuţit. Singurul suspect de comiterea crimei a fost achitat o dată de jucători.

Romică Valentin Chiperi (39 ani), din comuna ieşeană Coarnele Caprei, a fost acuzat de procurori încă de acum zece ani de uciderea bărbatului. Principala probă împotriva lui au fost rezultatele unui test ADN făcut pe un fir de păr găsit sub unghia victimei. Acesta, au susţinut oamenii legii, ar aparţine bărbatului din Coarnele Caprei.

În 2004, Chiperi a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi achitat cinci ani mai târziu de Tribunalul Iaşi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus rejudecarea dosarului.

Bucăţica de os trimisă la IML Bucureşti

În speranţa că un alt test ADN va face lumină în acest caz, procurorii au atacat cu apel sentinţa şi au cerut la sfârşitul anului trecut deshumarea cadavrului victimei pentru a recolta noi probe biologice cu care să se efectueze un alt test ADN. Rezultatul ar urma să fie comparat cu cel făcut asupra firului de păr, dar şi cu rezultatul ADN la probele biologice luate de la Chiperi.

Bucăţica de os a fost deja trimisă la IML „Mina Minovici" din Bucureşti pentru efectuarea expertizei ADN. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi vor relua judecarea apelului în luna martie, când sunt aşteptate să ajungă la dosar rezultatele testului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite