Iaşi: Trimis după gratii pentru că le-ar fi stricat socotelile anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din oraşul Hârlău a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce procurorii l-au reţinut pentru că ar fi furnizat informaţii despre mersul anchetei unor persoane cercetate pentru trafic de persoane.

Ciprian Catargiu, din Hârlău, şi o femeie din Galaţi au fost ridicaţi acum două zile de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Cei doi sunt bănuiţi că ofereau informaţii preţioase despre ancheta care privea o reţea de trafic de persoane chiar capului acesteia.

Citeşte şi:Iaşi: Traficanţii care duceau fete în Spania au fost arestaţi

Iaşi: Şapte persoane au fost reţinute pentru trafic de persoane (Video)

În octombrie 2010 împotriva a 19 persoane a fost începută urmărirea penală pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi minori, şi spălare de bani. Membrii acesteia ar fi racolat peste 40 de tinere pentru prostituţie. Catargiu şi femeia din Galaţi ar fi spălat câte 10.000 de euro, bani proveniţi din exploatarea fetelor, pentru „susţinerea financiară a inculpaţilor arestaţi şi ţinerea la curent cu informaţii din dosar, obţinute prin intermediul apărătorilor inculpaţilor", au arătat procurorii.

Arestat pentru 29 de zile

Oamenii legii mai spun că ar fi fost luate acte din dosar, prin intermediul unui avocat şi trimise prin fax în Marea Britanie. „Avocatul nu a fost cercetat deoarece nu putem spune dacă ştia despre destinaţia actelor", a explicat procurorul Daniel Horodniceanu.

Ciprian Catargiu şi gălăţeanca sunt cercetaţi acum pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi favorizarea infractorului. În timp ce femeia a primit interdicţia de a pleca din Galaţi, Catargiu a fost dus la Tribunal unde a primit un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Clientul meu nu a făcut altceva decât să trimită pachete la arest şi să ţină legătura cu nişte persoane. În ce priveşte infracţiunea de spălare de bani, procurorii consideră că banii primiţi de clientul meu pentru pachetele respective ar fi fost rezultaţi din traficul de persoane. Am declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului", a spus avocatul Ionel Nechita, apărătorul lui Ciprian Catargiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite