Iaşi: Primul vieţaş de după ’89 rămâne în închisoare până la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Botoşani i-au respins cererea de liberare condiţionată lui Ioan Chifan, prima persoană condamnată pe viaţă după 1989. Ieşeanul poate declara recurs.

Judecătorii au decis ca Ioan Chifan să fie rediscutat din nou de Comisia de liberări condiţionate pe 22 iunie 2011.

Astfel, aceştia i-au redus cu două luni termenul stabilit de reprezentanţii Penitenciarului Botoşani, care pe 13 octombrie au stabilit că ieşeanul nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi liberat condiţionat. Aceştia au decis că situaţia vieţaşului să fie analizată după 10 luni. Însă Ioan Chifan a cerut liberarea condiţionată judecătorilor.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Primul vieţaş de după '89 rămâne după gratii

Exclusiv: Vieţaş cu patru crime la un pas de libertate

Bărbatul a fost condamnat pe viaţă pentru că a ucis un inginer. Potrivit rechizitoriului, pe 5 ianuarie 1990 Chifan împreună cu alţi doi complici l-au răpit pe Victor Şerban, iar după ce l-au bătut, l-au arucat într-o cisternă şi i-au dat foc.

Anchetatorii susţin că ieşeanul l-ar fi ucis pe inginer pentru că ar fi retrogradat-o pe soţia sa din postul de gestionar la Fabrica de Textile din Răducăneni,  în cel de magazioner. Însă deţinutul a susţinut în mai multe interviuri pe care le-a acordat că inginerul a atentat la integritatea soţiei sale şi că se consideră doar autorul moral al crimei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite