Iaşi: Judecătoarea cercetată de DNA a cheamat ANI la bară

0
0

Judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei a cerut colegilor de la Curtea de Apel Iaşi să anuleze raportul Agenţiei Naţională de Integritate (ANI).Inspectorii de integritate spun că încheierea  contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral între magistrat şi omul de afaceri Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese. ANI a trimis o sesizare la

Judecătoarea susţine în plângerea adresată instanţei că raportul este nelegal şi neîntemeiat. „Susţinerile intimatei potrivit căreia am dobândit împreună cu familia o avere mai mare decât veniturile realizate nu are corespondent în lege întrucât nu există o expertiză de evaluare şi nu au fost parcurse prevederile legale. Intimata nu a depus dovada din care să rezulte că există un conflict de interese între acţiunea existentă pe rolul instanţei şi perfectarea contractului de vânzare-cumpărare cu pârâtul Zapodeanu Ioan", a precizat magistratul în plângerea adresată instanţei.

Judecătoarea susţine că dosarul în care era parte Zapodeanu şi-a urmat cursul firesc. Aceasta mai arată în plângere că ANI a obţinut date şi informaţii care nu aveau caracter public şi că i-a fost încălcată prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la apărare. „Afirmaţia că aş fi dispus măsuri procesuale favorabile pârâtei, comentând în mod nepermis încheierea de şedinţă atestă faptul că ANI şi-a depăşit atribuţiile, substituindu-se puterii judecătoreşti", se precizeză în plângere. Primul termen al procesului va fi pe 7 iunie.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI la procurorii anticorupţie va contesta raportul de evaluare

Inspectorii de la ANI spun că judecătorul a încheiat pe 26 iulie 2007 un contract de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu importantul om de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu. Afacerea viza un teren de 50 de hectare, în comuna Slătioara, judeţul Olt.

Preţul vânzării, se arată într-un comunicat al ANI, a fost de 210.000 de euro. Ulterior, acelaşi magistrat i-a dat câştig de cauză lui Ioan Zapodeanu într-un dosar civil în care acesta era pârât. Inspectorii de integritate spun că încheierea contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecător dat în primire de ANI la procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii (UPDATE)

"Din conţinutul contractului de vânzare-cumpărare reiese faptul că , la încheierea acestuia, au fost prezente ambele părţi care au semnat personal actul autentic în faţa notarului. Se poate concluziona că doamna judecător a cunoscut faptul că, în dosarul cu a cărui judecată era investită, persoana cu care a încheiat o convenţie de vânzare-cumpărare avea calitate procesuală pasivă, reţinându-se că respectivul contract a fost încheiat în timpul în care cauza s-a aflat pe rolul doamnei judecător Camelia Acrâşmăriţei", se arată în comunicatul ANI. ANI a trimis o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva judecătoarei pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite